www.iphes.cat Castellano |  Français |  English

23 Mar, 2012

Comencen els treballs de construcció de l’edifici de recepció i serveis del NEAN-Parc Prehistòric de Capellades dedicat als neandertals

 

Infografia de com quedarà l'edifici de recpció de les visites, botiga, àrea de restauració i altres serveis - Cedida Ajuntament de Capellades

Des de fa unes setmanes, es treballa ja en la construcció de l’edifici de dotacions del NEAN-Parc Prehistòric de Capellades dedicat a conèixer la vida de les societats neandertals, i situat a l’extrem dels jardins del Capelló, a la vila de Capellades (Anoia) on té la sortida l’itinerari per la Cinglera del mateix nom que s’obrirà al públic un mesos  després de la  finalització de la nova infraestructura, cap al desembre d’enguany.

Eudald Carbonell (amb barret) en una visita recent d'obres amb l'alcalde de Capellades, Marcel.lí Martorell - Cedida Ajuntament de Capellades

Aquest equipament, que s’insereix en el marc del projecte municipal del NEAN-Parc, constitueix un element imprescindible per a l’atenció de les visites a l’espai patrimonial capelladí de la Cinglera del Capelló, ja que acollirà zones de diversa funcionalitat com la  recepció, botiga, àrea de restauració i serveis, que esdevenen alhora bàsics per garantir la viabilitat del funcionament i la gestió de tot el conjunt prehistòric visitable.

L’edifici que ara es construeix està finançat completament amb subvencions de  la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Ministerio de Cultura del Govern Espanyol. El NEAN-Parc prehistòric de Capellades pretén socialitzar el coneixement sobre les comunitats de neandertals a partir dels treballs de recerca que es desenvolupen al jaciment conegut com Abric Romaní, situat al  Capelló, des de fa més de 30 anys sota la direcció de l’arqueòleg Eudald Carbonell, director de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social).

Treballs de construcciño del nou edifici - Cedida Ajuntament de Capellades

Per al disseny d’aquesta infraestructura s’han contemplat tant les diverses necessitats de funcionament i gestió del Parc, com les possibilitats d’idoneïtat que ha de representar en relació al projecte marc en la seva totalitat, atès el destacat valor patrimonial de la Cinglera del Capelló que cal preservar i prioritzar. Avaluats aquests objectius, es va definir la seva inserció al context urbà de la vila, i es va plantejar el disseny d’un tipus de construcció que afavoreix la seva integració a l’àrea pensada per al seu emplaçament i que minimitza de la forma més òptima el seu potencial impacte.

technorati tags: , , , ,
Comentaris
Afegeix un comentari

Els comentaris d'aquest bloc estan moderats i son revisats pel seu propietari abans de ser publicats

 















Primavera, estiu, tardor i: