Noies, benvingudes al plaer

28 Gener, 2006 18:21
Publicat per aladern, llepolies

Pareu atenció, noies, no penseu pas que anem a fer ara mateix l’espot de LU. No, què va! (De totes maneres, per si de cas, podríeu tenir uns glaçons ben a prop o una peixera a l’abast de la mà. I si ens hem de tirar a la piscina... ep, cap problema!!). Del que es tracta és de celebrar com es mereix que la Noemí Unmei se’ns en va cap a terres irlandeses. I no podríem fer-ho de millor manera que amb aquesta Sacher que he preparat seguint les precises indicacions de la Nica (una eixerida integrant del lobby xocolater manresà, gràcies Nica!). En honor a la Catalunya central, volia substituir el rom Pujol per ratafia del Bages, però noi, ni al Caprabo ni enlloc no n’he trobat. A veure si un dia d’aquests n’envieu vosaltres alguna ampolla cap aquí a baix, això comptant que a La Cellera no se les hagin apropiat totes. Si voleu tastar la Sacher i fer un brindis amb la Unmei, passeu-vos pel vaixell i allí ho compartim amb ella i tota la resta de la tripulació: l’acollida, el Grumet, el Lloro, el Capità, la Isnel, en Giorgio, la Silenci, la Namaga, el Joan, l’Aina, el Frederic, l’Omar, l’Init, la Nit... i tutti quanti que puja i baixa com i quan vol i se sent a gust en tan idíl·lica companyia. Aquest brindis va per tu, Unmei. Molta sort en el camí que comences, i no ens oblidis que nosaltres tampoc no t’oblidarem. Xin-xin!!

Sacher

ingredients per al pa de pessic
150 g de xocolata negra
120 g de farina
150 g de sucre
100 g de mantega
4 ous
1 culleradeta de llevat en pols

Per al farcit
Melmelada d’albercoc o de gerds

Per l’almívar
100 g de sucre
1 got de vi d’aigua
rom negre (mmmmmmmmmm!!!!!!!!)

Per la cobertura
150 g de xocolata fondant
150 ml de nata per muntar
75 g de mantega

Preparació
El primer que farem serà desfer la xocolata i la mantega del pa de pessic i el deixem atemperar. En un recipient fondo batem els rovells amb la meitat del sucre, afegim la xocolata fosa i la mantega (no han d’estar calents) i remenem bé fins obtenir una massa homogènia i lleugera. Llavors afegim la farina amb el llevat tamisada. Muntem les clares a punt de neu i incorporem curosament la resta de sucre, afegim les clares i untem un motlle amb mantega i farina, i llavors hi aboquem la massa amb l’ajuda d’una paleta. Posem el forn a 180ºC, 25min, i un cop ha transcorregut aquest temps, baixem el forn a 160ºC i el deixem 25 min més. Hem de verificar que el pa de pessic està fet tot punxant-lo.

Un cop fet i refredat, el traiem del motlle, fem l’almívar escalfant l’aigua i el sucre durant 5 min, afegim un rajolí de rom, obrim el pa de pessic per la meitat i hi escampem aquest almívar amb una cullera. Untem la melmelada i tapem amb l’altra meitat del pa de pessic.

Per fer la cobertura, escalfem la nata fins que comenci a bullir, retirem del foc i afegim la xocolata tallada a trossets i la mantega, removent amb una cullera de fusta fins que es desfacin tots els ingredients. Posem el pastís damunt d’una reixeta (col·locant un plat sota la reixeta) i recobrim el pastís amb xocolata. Quan ho haguem enllestit, passem el pastís al plat en què s’hagi de servir i el posem a la nevera fins que la xocolata s’endureixi (millor unes 2-3 hores). I ja està.

20 Comentaris | 0 RetroenllaçOs