Els graus del Montsant

22 Gener, 2006 18:48
Publicat per aladern, paisatges

Aquest matí hem pujat al Montsant, que ja tocava. Hem fet dos graus de la cara sud del massís que són dels més espectaculars de tota la serralada. La pujada hem triat fer-la pel grau dels Barrots i la baixada pel grau de l’Agnet. L’ascensió comença des del mateix poble de La Morera de Montsant, i quan hem sortit el termòmetre marcava tres graus. Feia fred i molta humitat, estava tot emboirat i la visibilitat era pràcticament nul·la. Una veritable llàstima, ja que les vistes panoràmiques sobre la vall del Siurana són d’una bellesa inenarrable. La boira, de tota manera, ha ajudat a més d’un a no sentir vertigen, els camins passen arrapats a la roca i els precipicis són impressionants de debò. En alguns llocs, s’han instal·lat uns cables d’acer clavats a la paret i que ajuden a treure la por.

Hem esmorzat més o menys sobre les onze i encara ho hem fet dins la boira. Tant de bo que anàvem ben preparats i la gana no ens la treu ningú. Un cafè amb llet ben calent també ha ajudat a escalfar-nos el cos i les mans balbes. Després d’esmorzar, però, s’ha començat a aixecar la boira i el dia s’ha arreglat bastantó, sort d’això que ens ha deixat fer algunes fotos maques. Aquí en poso només tres (molt reduïdes de mida) per fer-vos dentetes ;-) Ja ho sabeu, la propera vegada us hi apunteu i... a xalar!


Des del lloc on hem esmorzat, al final del grau dels Barrots. Es veu el poble de La Morera i un bocí de la vall encara amb una mica de boira. El camí de pujada passa per sota de la roca que es veu a dalt a la dreta de la imatge. Espectacular!

Aquí estem ja a punt de baixar, a sobre de la “Roca Falconera”, un balç esfereïdor amb el rocam completament vertical, on et sents com un ocell en ple vol.

Baixant pel grau de l’Agnet, a mitja alçada. El camí també passa en molts trams arrapat a la roca, però aquest no impressiona tant com el de la pujada.


13 Comentaris | 0 RetroenllaçOs