Cóc de garrofa

29 Abril, 2006 16:43
Publicat per aladern, llepolies

Havia promès que un dia faríem el cóc de garrofa. Aquí el teniu, negre com la xocolata. Segur que no heu tastat mai un pastís amb un sabor semblant, és diferent a tot el que pugueu imaginar-vos. Aquest que us presento es tracta d’un cóc de garrofa amb nous, deliciós i d’una flonjor extraordinària. De fet, de farina de garrofa només en porta 1/3 part, les altres dues terceres parts són de farina de blat normal. Al ser la farina de garrofa d’una textura molt fina, semblant a la del cacau en pols, penso que es deu barrejar amb una altra per tal de que agafi volum. No ho he provat mai, però si el cóc el fes només amb farina de garrofa, segurament el resultat final seria una cosa semblant al flam, o una textura similar al pastís de formatge.

La farina de garrofa, pel seu aspecte i per la seva olor, fa l’efecte que sigui cacau en pols, però un cop el tenim cuit, el sabor dista força de semblar-se al de la xocolata. Podríem dir que s’hi assembla de lluny, però és una altra cosa. No sabria dir com, però diferent. S’ha de tastar. Som-hi.
Primer barrejarem bé el sucre i la mantega, fins que siguin homogènies. Després hi afegim els rovells d’ou i continuem barrejant. A continuació es tamisen les dues farines i el llevant conjuntament, tot treballant força la pasta. S’hi afegeixen les nous a trossos (si es vol, se’n poden guardar unes quantes meitats per a guarnir-lo un cop està cuit, enganxant-les amb melmelada o mel).
Per últim hi mesclem les clares d’ou que haurem muntat prèviament a punt de neu forta. Recordeu que per muntar-les bé han de ser fredes i posar-hi un pessic de sal. Millor fer-ho amb un robot que a mà. La barreja de les clares muntades i la massa s’ha de fer amb delicadesa, per tal de no trencar l’estructura d’aquelles.
Finalment, ho aboquem tot en un motlle que haurem untat amb mantega i ho coem al forn a una temperatura de 180º durant 25 minuts.
I ja està. Fàcil i boníssim. A berenar...!

Ingredients:
200 gr. de sucre integral de canya
200 gr. de mantega
4 ous
100 gr. de farina integral de blat
50 gr. de farina de garrofa
1 sobre de llevat
150 gr. de nous a trossos

24 Comentaris | 0 RetroenllaçOs