La font jovenívola

13 Abril, 2006 09:53
Publicat per aladern, general

L’altra dia, el Gerard va fer un post amb una fotografia d’una font. “Juraria que ho és” de seguida vaig pensar. Encara que podria ser que no, fa molts anys que no hi he estat i tant la font com la memòria són coses que van canviant. Efectivament, es tractava de la Font del Llop, al peu de la carretera que puja de Vilaplana a La Mussara; més concretament, allà on comencen els famosos revolts amb murs empedrats. Fa anys que no hi vaig, i mira que el GR172 hi passa a tocar. Però, no sé perquè, sempre passo de llarg. En canvi les que hi ha més amunt, la font del Roure i la font Major de l’Albiol, a aquestes sempre hi faig cap.
La Font de Llop la tinc fonamentalment associada a la meva joventut. D’aquelles excursions en grup –de vegades només nois, d’altres cops mixtes- que sortíem de casa de bon matí i anàvem a esmorzar a la font. No us penseu ara que només era un passeig: gairebé tres hores d’anada, i altres tantes de tornada. Com que llavors ningú no tenia cotxe, tenies dues opcions: agafar el tren de Lleida i anar fins a La Riba, Montblanc o Poblet, que era on es feien la majoria de les excursions, o bé sortir de casa caminant i fer cap a la serra de La Mussara, a la Font del Llop i demés fonts. Tant un lloc com l’altre, eren les nostres rutes habituals.
Doncs sí, alguna vegada havíem enredat a les “nostres” noies per anar a caminar. Dic nostres, no en cap sentit possessiu, sinó només perquè eren les balladores, i sobretot amigues, de la nostra colla sardanista. La fotografia que he posat més avall és precisament d’una d’aquestes excursions a la Font del Llop. No us diré l’any que està feta, deixo que ho endevineu. Com a pista, diré que era el mateix any que va començar “el nostre aplec” que escrivia en el post de la setmana passada. També us diré que una de les tres que surten a la foto, és amb la que em vaig casar; endevineu amb quina? Això va ser cinc anys més tard. Aquí, les tres Maries –les anomenàvem d’aquesta manera perquè totes tres el seu nom començava per Maria-, només tenien quinze anys. Totes tres eren molt maques, encara que... només una ho era més.

10 Comentaris | 0 RetroenllaçOs

haiku 10

13 Abril, 2006 08:25
Publicat per aladern, 俳句 haiku

inescrutable
el llot de la nimfea
sura la vida


5 Comentaris | 0 RetroenllaçOs