La llum del ioga

21 Abril, 2006 14:32
Publicat per aladern, general

El ioga és un art, una ciència i una filosofia. Afecta a tots els nivells de la vida humana, tant física, mental com espiritualment. És un mètode pràctic per a donar sentit a la pròpia vida i convertir-la en útil i noble. Amb el ioga passa el mateix que amb la mel, que és sempre dolça, sigui quina sigui la part del rusc. El ioga facilita que totes les parts de la persona sintonitzin amb la seva essència, amb el testimoni interior. El ioga permet al practicant percebre i experimentar tant el món interior com el que l’envolta, entrar en contacte amb l’alegria divina de tota la creació, per a continuació compartir aquest nèctar d’abundància i felicitat divina amb la resta dels éssers.

Aquestes paraules són del prefaci d’un dels llibres de B.K.S. Iyengar, creador del mètode d’ensenyança de ioga que duu el seu nom. Però llegir un llibre no és el mateix que la pràctica diària, si no passem de la teoria a la praxi ens quedem a les portes del convit. Tal com diu la meva amiga Montserrat, si només veiem passar el menjar potser sentirem la seva apetitosa olor, però mai no ens alimentarà. Ara tenim l’oportunitat de fer-ho. La Montserrat, llicenciada i professora certificada del mètode Iyengar, impartirà el proper mes de maig un curs introductori de Ioaga Iyengar a la Casa Àsia de Barcelona. Els que estigueu interessats en conèixer les dades podeu informar-vos al web de l’escola. Moltes vegades, un petit pas és el decisiu.

Passar de l’opinió a la percepció, de la imaginació al fet, de la il·lusió a la realitat, del que no és al que és, aquí està el camí. Swami Prajnanpad


10 Comentaris | 0 RetroenllaçOs