A la mort de Mn. Eugeni Ferré

A Vilaplana, al seu poble, moria el dimarts passat Mn. Eugeni Ferré i l’endemà, dimecres, l’enterràvem en el context d’un cerimonial ple de música gregoriana i d’acord amb els usos d’altres èpoques.

Vaig conèixer Mn. Eugeni al Seminari, quan jo era un “gramàtic” i ell era dels grans; els deu anys, més o menys, que ens separaven no van ser obstacle que seguís de prop la seva trajectòria, especialment a les parròquies de Rocallaura i de Cervià. Ell i jo forem escollits per a representar el nostre clergat a Madrid, a l’Asamblea Conjunta.

Mn. Eugnei fou un valor malaguanyat. Un valor indiscutible, que es traduïa en la manera com entenia l’Església i el Món i en la manera com desenvolupava la seva acció pastoral i en la manera com va viure la seva profunda pietat eucarística, bíblica i mariana. Llàstima que aquests valors, fruit d’una intensíssima fidelitat als seus principis, no fossin sumats als altres valors que emergien al seu entorn en el presbiteri diocessà i en la resta de presbiteris de Catalunya.

Que reposi en pau!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>