Un acudit

Abans volia dir que l’article sobre John Donne em fou suggerit quan, fa un cert temps, vagi tenir ocasió de visitar un dels llocs del front de Terol, dalt d’una muntanya, on hi havia el poema escrit en una pedra.

L’acudir el vaig llegir a El País, 3.4.2012, a El Roto, i deia així: “Yo sólo soy Dios, no me pidas milagros”

Veig que l’acudit podria ser inscrit en allò que s’anomena “teologia negativa”, que posa es qüestió l’omnipotència divina. De fet, una de les imatges més esteses sobre Déu és que “intervé” directament en el nostre món (per tant, acció divina intramundana), començant per la mateixa creació; i no sembla que un Déu d’aquesta mena pugui ser el Déu veritable. Tampoc convenç, d’altra banda, el Déu dels deistes, que pensen en un Déu que no es veu ni es sent afectat per res de fora d’ell. Des d’aquesta perspectiva, l’acudir ens ve a dir això: Ja en tinc prou a ser Déu, és a dir, ser el fonament de totes les coses, l’explicació darrera de tot el que és possible. Els miracles els heu de fer vosaltres, els homes, amb la vostra intel·ligència i amb la vostra disponibilitat solidària

Tu, què en dius?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>