Oh! Benvinguts. Passeu, passeu...

16 Agost, 2007 09:38
Publicat per aladern, general

Google Analytics és un servei, de moment gratuït, que et diu moltes coses dels teus visitants. El vaig instal·lar fa un parell de mesos, a mitjans juny, i de quan en quan hi entro. Google Analytics t’ofereix un seguit de gràfics que per segons qui li poden resultar atractius,  o fins i tot útils. A mi només un em crida l’atenció, el “gràfic de visites per ubicació”, o sigui, el lloc de procedència dels internautes que visiten casa meva. Em fa gràcia veure com des de llocs remots algú s’entreté a llegir un bloc en català, si més no hi entra. També trobo coses ben curioses en l’estadística d’aquest dos mesos. Primer de tot em diu que les 3.638 visites rebudes provenen de 33 països. Puc veure el resultat per continents: 3.529 d’Europa, 102 de les Amèriques, 4 d’Àsia i 3 d’Àfrica. També puc afinar el detall per països i fins i tot per ciutats, d’aquesta manera em surten noms com Nanjing (Xina); Kamakura (Japó); Istambul (Turquia); Tunis i Rabat (a l’Àfrica), Sao Paulo i Pelotas (Brasil), Buenos Aires, Santiago de Xile, Lima, Bogotà (totes de l’Amèrica del Sud); Montreal i Saskatoon (al Canadà). I 42 visites des dels USA a través d’onze “regions”: Califòrnia, North Carolina, New Jersey, Pennsylvania, Texas, Washington etc.

Si enfoco cap a Europa, el resultat ja comença a ser més “familiar”: 42 visites de França, on que sàpiga jo no hi tinc cap parent ni conegut (amb 19 ciutats: Toulouse, Marseille, Lyon, Dijon, Dunqueke, Strasboug... i naturalment París). Itàlia 3 visites, Portugal 1, Romania 7, Czech Republic 3,  Hungary 1, Belgium 10, Netherlans 4, Sweden 1, Norway 1, United Kingdom 10, Ireland 9 visites (aquí sí que conec la colònia catalana de Dublin!), i per últim Germany que s’endú la palma amb 48 visites. A Alemanya trobo noms com Passau, Berlín, Mainz, Darmstadt, Ludwigshafen, Kalrsruhe, Aachen, Frankfurt am Main, Wuppertal, Dormund, Leverkusen i sobretot Cologne amb 22 visites (encara que en aquesta última ja sospito qui hi deu viure, oi que no m’equivoco, Ars?

Ja més a prop de casa trobo més normal que algú de Las Palmas de Gran Canaria, Màlaga, Badajoz, Bilbao, Alacant i uns quantes ciutats més, entri algun cop al cercador del Google i vulgui saber què vol dir la paraula “Rosa dels vents”, perquè és ben cert que molts dels visitants et troben per casualitat o per una paraula clau que busquen al Google. El que em crida l’atenció és que a Granada tingui un lector assidu que m’ha fet 24 visites; li deu agradar el bloc i jo li agraeixo la seva desconeguda fidelitat. El que ja trobo del tot il·lògic és que, de les 3.375 visites “que ha enviado este país/territorio a través de 23 ciudades”, segons em diu Google Analytics, 799 siguin de Barcelona i 1.387 de Madrid! No me’n sé avenir, algú li troba cap mena de lògica? Amb lògica o sense, per mi tots els visitants són benvinguts i tots/totes teniu les portes d’aquesta casa obertes. Com diu en Jaume Sisa, Oh! Benvinguts, passeu, passeu, de les tristors en farem fum, que casa meva és casa vostra si és que hi ha... cases d’algú.

 

10 Comentaris | 0 RetroenllaçOs