Cada dia em costa més d’entendre tot aquest merder que envolta la justícia, els jutges i els qui fan les lleis. Avui han fet vaga un determinat percentatge de jutges, un tant per cent molt alt segons els convocants i molt baix segons les fonts oficials, com sol passar sempre.  

  Si l’administració judicial no va bé, els perjudicats son els usuaris i per tant, haurien de ser aquests els que fessin vaga o qualsevol acció de protesta que creguin escaient, com ho fan ara els usuaris de Renfe del tram entre Barcelona i Girona. Això ve a ser com si per queixar-se del mal servei ferroviari, fossin els maquinistes els que muntessin una vaga.   Per altra banda, fa uns dies el Consejo General del Poder Judicial va dictaminar que els jutges no poden fer vaga, per això, si l’estament judicial, que està precisament perquè es compleixin les lleis, haurien de ser els primers en obeïr les seves pròpies autoritats. 

  Tot això donant per entès que no reclamen cap mena d’augment de sou, que ja seria vergonyant, sobre tot si es té en compte, que aquest col·lectiu parcialment vaguista, és el més ben retribuït de tot el personal que viu a costa dels pressupostos de l’estat. 

  Fa uns anys, un tal Pedro Pacheco, aleshores alcalde de Jerez de la Frontera, va dir que, en aquest país, “la justícia era de conya”, i tant abans com ara, som molts els que estem d’acord en la validesa d’aquesta afirmació. 

  I encara que diguin el contrari, els que més hi deuen estar d’acord (amb això del cachondeo), son els polítics. Doncs si hi tinguessin un mínim de fe, no estarien tant preocupats ara els del PP o abans els altres, amb les acusacions de corrupcions, nepotismes i malversacions, ja que si es fa justícia, i la justícia és justa, benvinguda sigui. Però no és pas així, al contrari, se’ls veu molt rebotats, només pel fet de que hi hagin acusacions.

   Que no volen que hi hagi i es faci justícia? Es que segurament, ni ells mateixos s’ho creuen. I els jutges, que s’ho creuen?