Potser perquè la imatge de la Mare de Déu de la Pineda és petitona, es salvarà de ser nomenada amb algun dels càrrecs militars que li podrien caure entre caporala i generala, i és que segurament li quedarien grans les insígnies, galons, entorxats, bandes o qualsevol altre distintiu del grau concedit. Això si no fos distingida amb alguna medalla al mèrit del Rescat o del foragitament d’assaltants sarraïns, que faria encara més difícil el seu abillament.   

   Ho dic per si de cas, alguna de les nostres autoritats volessin emular el que han fet a la ciutat de Lleó amb la seva Mare de Déu de la Soletat, l’alcalde socialista d’aquella ciutat i un general de l’exèrcit de l’aire, ara fa uns quants dies. Sí, sí, ara, a l’any 2009 ja al segle XXI, encara que costi de creure.   

   És que no tenen dos dits de front ni les autoritats civils ni les eclesiàstiques d’aquells indrets?  

   Estic convençut que nosaltres a Vila-seca podem estar ben tranquils que això no passarà i encara menys, si tenim en compte que ja fa temps varem superar aquell intent de vincular la Mare de Déu de la Pineda amb aquella branca paramilitar que és la Creu Roja, amb tots els respectes i salvant les grans distàncies entre les forces armades i el braç militar de l’institució benèfica, quan es va instituir la diada cívic-polític-religiosa del 8 de desembre i que, va anar-se’n al cel -mai sigui tan ben dit-al cap de pocs anys.