Cada cop que enxampen a algú de l’ETA, els responsables de les forces armades i de l’ordre públic solen fer unes declaracions, que venen a ser  les mateixes que fa anys i panys que sentim, de manera que, les que varem escoltar ahir, podríem molt be dir que son les mateixes que es van fer després de les detencions de l’estiu passat o les de fa deu anys.

         Per un costat s’afirma que es tracta d’un cop definitiu a la banda terrorista, que globalment l’organització ja està molt debilitada i que, com aquell qui diu, té els dies comptats.

         Però tot seguit s’afegeix en una mena de contradicció i es recomana que no es pot “abaixar la guàrdia”, per si de cas.

         Aquesta expressió, quan se la fan seva els locutors de ràdio o de TV, no sé ben bé per què, em fa mal a l’orella, la trobo fora de lloc o fora de context, la veig com si haguéssim de mantenir les escopetes i pistoles encarades a la part alta del personal, no pas apuntant als peus, ja que ho considero com un lèxic militar, com quan diuen que cal “mantenir les espases amunt”, que és una altra forma emprada en aquests casos. Per això em xoca, que els professionals de la premsa puguin alertar als que duen armes que no les embeinin de moment.

         Crec que al nostre poble podem estar tranquils, encara que en algun indret com aquest de la foto, hi hagin aquests missatges, i si per cas les forces de l’ordre han d’anar a buscar els autors del grafiti, els hi demano que ho facin amb la guàrdia ben avall i amb les armes ben desades a les seves fundes.

   Pintada al pou municipal de la Plana feta abans de la detenció d’en Txeroki.