Collformic-Turó de Tagamanent-Aiguafreda

12 Març, 2007 17:32
Publicat per aladern, paisatges

L’excursió d’avui torna a transitar pels bells paratges del Montseny. L’autocar ens deixa a bona hora a Collformic, al bell mig del Parc Natural del Montseny. La ruta d’avui ens portarà tothora vers ponent pels plans enlairats del Cafè, de Les Ginestes i de La Calma, seguint el GR-5 per una pista molt ben condicionada i amb unes vistes extraordinàries. Passarem per l’acimat Turó de Tagamanent, on farem parada per dinar, i tot seguit emprendrem un ràpid i pronunciat descens per un corriol fins Aiguafreda. Allí ens espera l’autocar per retornar-nos a casa.

Arribem a Collformic i abans de res fem un mos. Cal agafar forces. Tot seguit encetem la ruta dins d'un dia clar i assolellat. A la nostra esquena deixem la sendera que puja al Matagalls.

Les vistes des d'aquí dalt són extraordinàries, i el dia acompanya.

Passem pels plans del Cafè, de Les Ginestes i de La Calma. Al nord la plana de Vic i unes vistes impressionants dels Pirineus.

Ja veiem allà lluny el Turó de Tagamanent. I molt més lluny, cap a ponent, les inconfusibles siluetes de La Mola i Montserrat.

El Mas de l'Agustí. Renoi, quina calma ques es repira aquí dalt!

El Ramon davant d'una panoràmica que talla l'alè.

L'afuat Turó de Tagamanent el tenim més a prop.

A redós de l'ermita dinem i descansem tot gaudint de les vistes i de la bona companyonia.

Fins i tot algú té temps de fer una mica de becaina. Abans de marxar d'aquest lloc tan encisador fem una foto de grup i... avall que fa baixada!

4 Comentaris | 0 RetroenllaçOs