Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Som uns hipòcrites !

erdrag | 06 Setembre, 2006 16:17

Començo amb un to contundent, ho sé, però és que crec sincerament que la nostra societat: catalana i europea és, pel que fa la immigració, una societat basada totalment en la hipocresia.

Jo, amb el meu passaport de la Unió Europea puc anar-me’n a viure a pràcticament tot el món i, en la majoria de llocs no em posaran gairebé cap restricció. Ara... quan la gent dels països on jo puc anar arriben aquí... ja hi som ! Ningú els vol, no agraden per a res, que marxin, ordres d’expulsió, queixes, prejudicis... Amb una excepció, però. Si poden servir de mà d’obra barata i explotar-los ja no ens queixem.

Ens agrada tenir mà d’obra barata, ens agrada explotar-los, però no volem que visquin prop de casa, no volem que passegin pels mateixos carrers que nosaltres. D’això se’n diu racisme... i, sí, senyors i senyores... som RACISTES, i ho hem de dir ben clar.

L’any passat, a Nicaragua, vaig adonar-me que al món hi ha molts llocs, moltes nacions diferents, i així ha de continuar sent. Però, per sobre de tot hi ha persones. Persones que es mouen, que si un lloc no els agrada han de tenir el dret de buscar-ne un altre de millor, com han fet els éssers humans al llarg de tota la història, i que per aquest fet no han de ser pas criminalitzats.

Evidentment, quan algú arriba a un lloc ha de conèixer-lo, adaptar-s’hi ràpidament, però en cap cas se l’ha d’obligar a deixar de banda les seves costums. O és que potser oblidaríem Catalunya nosaltres si ens n’anéssim a l’altra punta de món?

I, pel tema de si poden votar o no, només diré una cosa: fa anys que es permet als europeus votar aquí, sempre que acreditin que viuen aquí. Quina dificultat hi veieu en ampliar-ho als americans, africans, asiàtics i oceànics ? O és que ja tornem a ser racistes? O és que tornem a tenir un problema de diners al davant?

A vegades mirant les coses al revés és quan es veuen clares.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb