Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

estacions de renfe en desús.

erdrag | 22 Setembre, 2006 12:03

Avui he tingut un d'aquells dinars amb els companys/es de feina. Hem anat al restaurant "El Xiulet" (el de la foto), situat a l'edifici de l'antiga estació de trens de Vila-seca. M'ha fet gràcia el fet de trobar-me aquesta foto a la portada del menú, extreta de www.trenscat.cat

Trobo molt interessant i positiu el fet que renfe (o adif, perdó) estableixi convenis amb ajuntaments per a l'ús i manteniment de les estacions que a la companyia ferroviària ja no li interessen.

Desconec la realitat i el contingut d'aquests convenis, però com que se'n veuen pocs, em fa la sensació que deuen ser en condicions una mica desfavorables pels ajuntaments, i potser més interessants per empreses privades (bàsicament restaurants). Crec que aquestes instal·lacions, les que ara estan en desús i abandonades, haurien de revertir per llei als ajuntaments, per a que aquests poguessin fer-ne equipaments socials, centres cívics, casals de joves, espai per les entitats del municipi, etc, i així, de pas, garantir un espai públic i a raser del fred i pluja per a esperar el tren i rebre informació on, fins i tot, es podrien establir acords per a la venda de bitllets i informació.

Un cas a banda són les que estan lluny del nucli urbà, on caldria estudiar quin és l'equipament municipal ideal, però segur que hi trobaríem moltes coses que hi podrien ser ubicades. En aquests casos és quan encara és més necessari trobar-hi un edifici públic obert que ens proporcioni seguretat i sopluig per a l'espera.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb