Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

comencen les classes...

erdrag | 12 Setembre, 2006 22:17

Avui, 1r dia de classes a les escoles del Principat, podria destacar moltes coses, tant a nivell personal com a nivell general del món educatiu. A nivell personal, per exemple, podria citar que avui ha estat per a mi un gran dia. Ha estat el 1r dia en que he fet una classe oficialment com a "mestre", cosa que m'omple de satisfacció i orgull.

No és, però, d'això que vull parlar avui, sinó d'una altra cosa que destaco: ara fa tot just 30 anys que s'ensenya en català al nord del nostre país, a través de la xarxa d'escoles La Bressola.

A les escoles del sud del principat hi tenim xiquets i xiquetes de totes les procedències, orígens, llengües, races i costums, però tots tenen una cosa en comú: aprenen en català. És a dir: coneixen la llengüa del país: fet necessari i imprescindible per a integrar-se i estimar aquesta terra (evidentment, els foranis, turistes i visitants també poden estimar-la, però d'una altra forma, es clar).

Per això, és en moments de ressorgiment del nacionalisme espanyol, com ara, quan es posa en dubte una cosa alabada i reconeguda mundialment com és el sistema d'immersió lingüística usat a totes les escoles del país. Per això, només critiquen aquest sistema aquells a qui no els interessa que els nouvinguts s'integrin a la seva nova llar. Només el que volen aprofitar-se d'uns immigrants no integrats poden criticar aquest sistema.

Tornant a la Catalunya Nord... (sempre marxo de tema), tan de bo aquesta tasca duta a terme durant 30 anys per la bressola creixi i fins i tot algun dia pugui arribar a ser el sistema oficial d'ensenyament, tal i com passa ja a la Catalunya sud.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb