foto blocQuan jo era petita, mon avi li va regalar a la meva germana un Virkiki. Els virkikis eren uns peluixos (amb la cara, els peus, i les mans de plastic) que comercialitzava una empresa anomenada Vir, amb seu a Valencia. N'hi havia bastants models diferents: astronauta, estudiant, pilot d'avions, motorista, militar¿?, en pijama. Eren el mateix ninot però amb roba diferent. També teniem llits i cadires a la seva mida. Ara ja fa anys que estan descatalogats, i desconec que se n'ha fet de l'empresa que els produia.

L'any 2000, a una botiga de Tarragona, a la Rambla Nova (que ja esta tancada fa anys i panys), en vaig veure un. Rapidament me'l vaig comprar, tota cofoia, ja tenia el meu Virkiki :-). Era el model astronauta, però el primer que vaig fer va ser treure-li la roba i fer-li una foto.

    foto bloc

Buscant per internet he descobert que originarimant provenen del Japó, on els anomenen Monchichis. Encara ara en venen, de diferents tamanys, vestits de diferents maneres o disfressats d'animals o fruites. Hi ha molta afició al darrera i molta gent que colecciona els diferents models.

A França, als anys 80, tenien els Kikis (suposo que pel nom predecesors als nostres Virkikis espanyols). Basicament eren similars, només que a França devien tenir més exit, i fins i tot tenien jocs de cartes, llibres i discos de música enregistrats. Encara ara en venen a les botigues de joguines.

      foto bloc

foto blocMés endavant em van regalar una versió femenina del Virkiki (sense ser de la mateixa casa) provinent d'Avila. I també vaig aconseguir el model Virkika colegiala per l'Ebay. Aqui teniu una fotografia de la meva humil colecció de Virkikis :_).