Aquests darrers dies, s’ha parlat molt d’aquest mot i tot el que hi va al darrere. Que si el President deixa plantada a la Soraya, que si en Rajoy no deix que en Mas saludi als ministres de la Mediterrània, etc. Es veu que hi ha unes normes o costums de com s’ha d’actuar en aquests cerimonials.

   Si no vaig errat, que potser sí, el protocol, també contempla les normes, formes i ritual propi de les cerimònies. Per això aquesta mateixa tarda que m’he trobat a la bústia el ”Vila-seca informatiu”, al primer cop de vista a la primera plana, m’ha sobtat veure, com tot el personal que hi surt, abans o després de la inauguració del “Raval de la Mar”, tot i que va entrajat, ningú porta corbata, donant la impressió, que la majoria se l’havia tret (la corbata) una mica abans, en major motiu, si tenim en compte que, molts dels que surten a la foto, els sols veure (en imatges, que al natural, ben poc) quasi sempre encorbatats.

   No hi tinc pas res a dir, que tothom vagi com vulgui. No més faltaria! Però en tot cas, m’ha vingut a la memòria aquella anècdota que Adserias va explicar a “El Pont de Fusta” quan amb motiu de la inauguració d’una part del bar de Les Vegas, en Ramon Graset va adreçar-se a la concurrència i va dir: Quan jo bec, tothom ha de beure.

   Així doncs, si el President es treu la corbata, tothom ... sense.