L’any 1980 s’esqueia ser el 800 aniversari del naixement de Sant Bernat Calvó i a Vila-seca, es van organitzar tot un seguit d’actes i a més de posar l’imatge del sant, que va fer l’Antonio Mas, a la plaça de Voltes.

   A major abundó dels actes a Vila-seca i al propi Mas Calvó, el Patronat d’Estudis Ausonencs, va organitzar una festa d’homenatge al que havia estat bisbe d’aquella ciutat, que tingué lloc el dia 1 de juny d’aquell mateix any, acte a la que hi va assistir una nodrida representació vila-secana. 

   A la Catedral vigatana fou celebrada una missa, com s’escau i a l’Ajuntament un acte cívic commemoratiu, i tot seguit, els assistents es dirigiren en comitiva cap al carrer que porta el nom d’Avinguda Sant Bernat Calvó, i just al començament es va destapar una placa on es reflectia escrita sobre el marbre l’efemèride que recordàvem.

   El passat cap de setmana una colla de vila-secans, que enguany complim 68 anys, hem anat a Vic, i entre els quals, alguns havien estat aleshores a la festa que comentem, i ens va picar la curiositat per saber si encara hi havia el rètol i la placa de marbre i ... només en quedava el rastre de que hi havia estat, però ja no hi era.