L'església espanyola sembla no tenir aturador i és, cada dia que passa, més papista que el papa. Martínez Camino, bisbe auxiliar de Madrid, o el que és el mateix acòlit de Rouco, segueix endavant amb la seva diatriba contra els diputats que recolzin la nova llei de l'avortament. El portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, que engloba les diòcesis catalanes frustrades del passat concili provincial tarraconense, segueix la seva croada pública contra el conjunt de la societat. Sense gaire èxit, sortosament. (Segueix)
Potser en l'amor? Avui un bon amic m'ha demanat una miqueta més de música. A veure si li agradarà, espero que sí. Il Divo i Céline Dion la canten en aquest "flim" animal. No està malament.
Passeu-ho bé!
Aclareixo a l'avançada que jo no vaig votar a favor de la Constitució Espanyola, ni de cap dels Estatuts d'Autonomia de Catalunya. Penso que és un aclariment important a fer d'entrada. La meva via no passa ni per la constitucional espanyola, ni per l'estatutària. (Segueix)
En els darrers dies s'ha ridiculitzat i criticat que el Parlament del nostre país contractés els serveis de traducció simultània per atendre la visita d'una delegació nicaragüenca al nostre país. L'argument és el de sempre, com que nosaltres entenem i sabem parlar el castellà no calia utilitzéssim el servei de traducció simultània. Amb Catalunya, amb els catalans, sempre es fa servir aquesta argumentació que ningú utilitzaria per defensar la mateixa posició amb cap altra llengua o país. Imagineu que una delegació portuguesa visita el parlament espanyol i com que, si es vol, poden entrendre's perfectament no cal que usin el servei d'interpretació.Ningú gosaria criticar el servei de traducció. En el nostre cas, sí, tothom s'hi veu amb cor, fins i tot nosaltres mateixos. És una prova més que estem força malalts del terrat. Acomplexats. (Segueix)
Avui, després d'uns quants apunts que destrempen m'ha semblat adequat relaxar-me una mica amb música angelical. Espero que faci el fet i que us agradi.
Ara és hora que les administracions vagin aprovant els pressupostos de l'any que ve, els del 2010. A Valls, com no podia ser d'una altra manera, els impostos municipals s'apujaran. En una societat democràtica els impostos dels ciutadans i els impostos sobre les activitats econòmiques tenen una finalitat relacionada amb la prestació de serveis. Els serveis que rebem els ciutadans i ciutadanes no són pas gratuïts, encara que alguns no els paguem directament. Tenen el seu cost. Si volem més i millors serveis tothom hi ha de contribuir. Es pot discutir com, però no l'essència. Poden ser impostos progressius, directes, indirectes. El que caldria buscar és la justícia del sistema impositiu. (Segueix)
Acabo de veure el programa de TV3 "Banda ampla" que ha debatut sobre l'actualitat de la Grip A. Seré molt breu. He sentit tot tipus d'arguments. Jo, amb risc d'equivocar-me, segueixo conservant el meu pensament sobre tota aquesta qüestió. He setit persones amb arguments sòlids, evidentment segons la meva opinió, com la Teresa Forcades, el Dr Laporte, i l'alergònec del qual sento no recordar el nom. Per altra banda, entre els especialistes he sentit moltes indirectes acusant la Teresa Forcades de demogoga, però ni un sol argument que contradís els dubtes exposats per la Dra Forcades. En el fons, m'ha semblat detectar una punyetera enveja d'alguns d'aquests especialistes envers la benedictina. Enveges de l'epidemiòleg, del pediatra, del farmacèutic, del ... (Segueix)
L'església espanyola segueix la tradició carcavetònica en ple segle XXI. Sembla que l'església espanyola, la seva jerarquia, a mesura que els segles avancen va accentuant el seu fonamentalisme. Enlloc d'acostar-se a l'església primitiva, cada vegada s'adhereix més i més als millors temps de la Inquisició. El portaveu de la seva conferència episcopal, un senyor amb cara d'emprenyat que és bisbe auxiliar de Madrid, ha amenaçat els catòlics que votin a favor de la llei d'avortament no podran combregar perquè es situaran fora de l'església, o sigui, seran excomunicats. Ostres, vull ser diputat per un dia perquè es veu que és la manera més ràpida perquè et bandegin d'aquesta organització que cada vegada s'assembla menys i menys a la seva versió original. Amb tantes ganes d'excomunicar com tenen, no sé perquè posen tan difícil la cosa quan hom vol apostatar. (Segueix)
Aquests dies s'ha parlat força de la nova llei electoral de Catalunya, bé potser caldria parlar més pròpiament del projecte de nova llei electoral i més pròpiament de llei electoral de Catalunya, ja que en una trentena d'anys de democràcia el nostre país no ha tingut llei electoral. Diria que qui s'hi va posar a treballar una mica seriosament va ser el conseller Carretero en la passada legislatura. Ara el projecte ha reviscolat davant el desprestigi creixent de la cosa pública, si és que a la cosa pública li quedava encara algun prestigi. (Segueix)
Aquests dies apareixen diverses notícies relatives a la grip A. Entre altres coses, a part de la seva menor gravetat a la prevista, ens diuen que s'ha arribat a una fase aguda de 290 casos per 100 mil habitants. En paral·lel ens diuen que avui dia ja no es fan anàlisis per certificar que els casos de grip detectats siguin de grip A. Simplement ens diuen que davant un quadre que presenti una infecció viral que tant podria ser de grip estacional, com de grip A, com de qualsevol altra virus que estigui passejant pels nostres voltants, el diagnòstic simptomàtic s'atribueix a la grip A. Personalment, trobo que és una manera ben curiosa d'actuar i molt contradictòria. (Segueix)