Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Reflexió

erdrag | 26 Maig, 2007 21:18

Avui és jornada de reflexió, i jo estic a casa, reflexionant, i una mica empiocat, tot sigui dit de passada, però res greu, eh, espero ja demà estar perfectament.Doncs això, avui és jornada de reflexió, i a banda de reflexionar sobre el meu vot, cosa que sempre va bé de fer, i tot i militar activament en un partit, és molt necessari fer, per higiene democràtica i per no votar una cosa senzillament perquè és el mateix de sempre, o perquè són les sigles que m’agraden. Cal reflexionar sobre el projecte que hi ha al darrere, les propostes que fan, més enllà de les idees estrella electoralistes, les persones, les idees que defensen, etc. I, a partir d’aquí, decidir el vot, amb consciència i si no hi ha res que ens acabi de convèncer, votar el menys dolent o votar en blanc, però sobretot, anar a votar.

Com anava dient, a banda de reflexionar sobre el meu vot pensava en que tot això és higiene democràtica, és qualitat d’una societat que fa defensa i bandera de la llibertat. Precisament, una llibertat que en aquestes eleccions, i ja fa un temps, s’ha intentat negar a moltíssima gent. Llistes anul·lades a Euskal Herria, sota l’únic argument que hi ha gent que militava a un partit polític (quan era legal, com qualsevol altre); peticions per activa i per passiva a un partit perquè no es presenti a una part del nostre país; boicot de determinats mitjans de comunicació a determinades opcions polítiques, fins i tot des de mitjans públics; prohibició d’actes organitzats per la societat civil; i un llarg, llarguíssim, etcètera.
Tot plegat fa que la gent es desanimi i vegi les eleccions tan sols com un acte més del sainet que protagonitzen alguns polítics. I això fa pena. Després es queixen de que la gent no vagi a votar.
Perquè no es pot presentar tothom i que la gent decideixi a qui vol i a qui no? Perquè determinats partits es creuen amb el dret (i fins i tot se’ls hi permet fer-ho) de decidir el què ha de pensar, veure, fer i votar la societat?
Que potser és que saben que si la gent realment pogués pensar i decidir lliurement haurien perdut tota la seva quota de poder que tenen ara?

Doncs això, demà tots a votar, i sobretot, a votar perquè canviïn moltes coses, per higienitzar la política arreu dels Països Catalans i a tot l’estat espanyol. 

Visca la democràcia,
visca la república !

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb