Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Cartells incògnita

erdrag | 05 Maig, 2007 14:16

cartell
Recentment han aparegut a Reus aquests cartells sense firmar.
Ningú sap de què són, què anuncien. De comentaris se'n senten de ben diversos, però no hi ha ningú que afirmi saber-ho del cert. Sembla per tant que haurem d'esperar per a saber a què es refereixen, què és el que està apunt d'arribar i que aquests cartells ens avisen de la seva imminència.
Què és això que està apunt d'arribar a la nostra ciutat? Serà alguna cosa que ja ha arribat a d'altres indrets? O serà algú pròpiament reusenc? Serà alguna cosa bona, o més aviat dolenta? Serà positiu pels interessos dels reusencs? O potser caldrà treballar perquè mai arribi a la nostra ciutat?
Esperem treure'n l'entrellat de tot plegat ben aviat.

Escòcia i França: models en algunes coses.

erdrag | 05 Maig, 2007 00:11

Avui vull parlar de política internacional. Per una banda, és inevitable fer referència a Escòcia, un país reconegut mundialment tot i que sense estat.
En les eleccions d’ahir va guanyar per primer cop a la història l’SNP (Partit Nacional Escocès), tot i que per la mínima, per un diputat de diferència, als laboristes, partit que ha governat sempre el país. Les expectatives eren molt més altes i fins i tot s’havia parlat d’una possible independència d’Escòcia en 3 o 4 anys vista. Fins i tot sembla que el Regne Unit traslladarà a territori anglès uns míssils de defensa que té en territori escocès.
Tot i que potser no cal destapar el cava encara, està clar que aquesta és una molt bona notícia cap a la independència, ja que, com és sabut, no hi ha cap país al món que hagi aconseguit la independència on els partits independentistes no estiguessin al govern.
Caldrà esperar a veure què passa, tot i que vist des de fora sembla molt interessant.

D’altra banda, l’altre pol d’atenció electoral a Europa és França, amb la 2a volta a la cantonada. Lluny de fer cap anàlisi polític de la situació al país, que desconec bastant, només em pronunciaré contra el candidat de la dreta, sense atrevir-me a posicionar a favor de Ségoléne, tot i que està clar que si no vull la dreta, he de voler la candidata.
El comentari en relació a aquestes eleccions el vull fer en relació al debat electoral de l’altre dia a la televisió. Al nostre país, a part de poder-se seguir en directe pel 3/24, també es pogué veure en versió original a l’institut francès de BCN. Sorprenia veure el ple absolut de la sala, sobretot de gent jove, i fins i tot de turistes que passaven per BCN i no s’ho volgueren perdre. Tots responien, en ser entrevistats, que abans de votar s’han d’informar, i que per això volien seguir el debat, per a formar-se un criteri a partir del que proposa cadascú.
He dit sorprenia si ho comparem amb la realitat política al nostre país, on em costa d’imaginar una situació similar per les eleccions catalanes. Per molt que ens pesi, Europa ens porta molts anys d’avantatge en qualitat democràtica, especialment si parlem de política espanyola. Per sort a Catalunya estem una mica millor.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb