Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Les mal anomenades llistes blanques

erdrag | 01 Maig, 2007 20:11

Situem-nos en un poble relativament petit, és igual quin, on un grup de persones estan preparant una candidatura per a les eleccions municipals. Potser alguna d’aquestes persones és militant d’un determinat partit, o potser no, tan li fa. Aquestes persones comparteixen una ideologia semblant, però el més important és que comparteixen la idea de com ha de ser el seu poble, de què necessita i què no.
Aquestes persones no es plantegen de presentar-se sota les sigles d’un partit ja que no volen que sigui la candidatura del partit al poble, sinó que són un grup de persones que treballen de forma independent pel poble, tot i que potser si que en algun moment poden necessitar algun tipus d’assessorament o ajuda.

Tenen clar que volen treballar pel poble, des de la independència i llibertat de no estar lligats a ningú, però alhora saben que necessiten representació al consell comarcal i la diputació, ja que allí s’hi decideixen moltes coses que afecten al dia a dia del poble, especialment dels pobles petits, i això no ho poden fer sols. És en aquest moment que decideixen associar-se, vincular-se a un partit, de forma que la llista continua sent totalment independent pel que fa al poble, però té un suport i un recolzament necessari, alhora que podrà aconseguir moltes més coses pel poble des d’institucions com són els consells i les diputacions.

D’això se’n diu llista associada, i això, totalment legal, evidentment, CiU ho ha portat a la fiscalia perquè no els agrada. Però, diguem-ho tot, senyors de convergència, la majoria d’aquestes llistes són de poblets petits on fins ara hi havia llista única de convergència i ara, finalment, algú al poble s’ha atrevit a plantar cara.
Això passa principalment amb llistes associades al PSC o a Esquerra, i en menor mesura a ICV.

El que més sobta de tot plegat és que també ICV critiqui PSC i Esquerra per utilitzar aquest sistema, quan ells fan exactament el mateix. Cada dia se’ls hi veu més el llautó als senyors i senyores d’iniciativa.

A la foto: Prades, l'únic municipi del Baix Camp on es presenta una candidatura associada a Esquerra: Units per Prades.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb