Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Reflexions sobre tot el que està passant

erdrag | 16 Maig, 2007 23:21

Avui he assistit a la concentració a favor de l'aclariment dels fets de diumenge passat a la nostra ciutat.
Com que no hi era quan va passar tot plegat, m'abstindré de valorar ambdues versions (que no s'assemblen en res).

Vull comentar algunes coses que no acabo d'entendre:
- Perquè no s'ha suspès de sou i feina l'agent implicat mentre no s'aclareixen els fets? Suposant que el Sr. Ortiz tingués raó i se li hagués disparat accidentalment l'arma, perquè se li permet continuar portant arma a un agent que ni tan sols la sap controlar?
- Perquè si els fets es succeïren al Passeig Mata, el tret va ser a la plaça del "condesito"?
- Perquè l'Ajuntament fa un comunicat amenaçant a tothom qui posi en dubte la versió de la policia de ser portat als jutjats? Això fa un regidor suposadament socialista? Tornem en temps passats on no es podia criticar al poder?
- Fa 3 anys ens trobàvem més o menys els mateixos també al Mercadal amb cassoles a les mans per a reclamar al govern (de Madrid i llavors d'un altre color), que ens informés de la veritat, que ens digués el què havia passat i que no ens informés només parcialment o senzillament ens desinformés, recordant que qui havia de dir què havia passat, finalment, era un jutge. Avui reclamàvem el mateix, però a un govern diferent i d'un color diferent. Avui, però, hi faltàvem uns quants dels que hi eren llavors: avui faltaven totes les cares que aquests dies veiem per la ciutat: faltaven els caps de llista dels partits polítics.
Els uns perquè en són els responsables, els altres perquè també governen i creuen que millor no criticar a la mà que els alimenta, i els de més enllà perquè haguéssin preferit que en comptes d'un tret se n'haguéssin fet uns quants més (o això sembla quan reclamen més sensació de seguretat).
Que hi faltés segons qui, m'ho esperava, però que hi faltessin els candidats de partits com Esquerra o ICV m'ha sorprès molt ingratament. Acabo de llegir que un dels candidats s'ha excusat dient que tenia un altre acte a la mateixa hora. No el podia retrassar 20 minuts per això? Quin poc interès doncs...

Finalment, només comentar una anècdota: anant cap a la plaça m'he trobat amb dos coneguts (destacats membres de les Joventuts Socialistes) que m'han donat un consell: "Gerard, no et barregis amb aquest tipus de gent" Doncs, senyors que us feu anomenar socialistes i defensors de les classes populars, amb qui ens hem de barrejar segons vosaltres? Amb qui m'he d'ajuntar? Amb tota la munió d'amics i coneguts que m'he trobat a la plaça? O amb aquells que callen quan més caldria parlar? Amb els joves (i no tant joves) de la ciutat, o amb aquells que pretenen ser els nostres representants mentre ens critiquen? 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb