Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Quin país volem?

erdrag | 09 Maig, 2007 11:52

Jo vull un país lliure, independent, que no estigui sotmès a ningú i que pugui decidir sobiranament el què vol i fer cap a on vol anar.
Compte! Però això no vol dir tan sols aconseguir la independència política d’Espanya, sinó que vol dir mil coses més: vull un país lliure, que no estigui sotmès al poder de les grans multinacionals, on es protegeixi el petit comerç, el negoci familiar, on els ciutadans ens puguem moure lliurement sense haver de passar pel peatge cada cop que agafem el cotxe, o que senzillament ens puguem moure lliurement sense cotxe, amb transport públic. Que ens puguem moure lliurement de casa dels pares a casa nostra, sense haver-nos d’hipotecar de per vida per un pis que s’ha de mirar amb lupa. Per a esdevenir lliures cal ser primer forts i estar cohesionats, cal que la ciutadania es senti membre i partícip d’una comunitat (diguem-ne poble, ciutat, barri...), cal que siguem una societat culta, amb recursos per a esdevenir-ho, amb biblioteques, amb molts més diners per a l’educació pública, amb propostes culturals de primer ordre, promocionant la cultura pròpia i alhora portant la cultura forània més important cap aquí. Cal que disposem de la millor sanitat pública, cal.. calen moltes coses.

Mai serem un país lliure si no som un país fort i cohesionat.

I, precisament, parlant de cohesió, cal que tothom qui viu aquí es senti a gust aquí. Cal que acollim a la nova immigració i que la gent que va arribar aquí fa anys deixi de sentir-se i de ser considerada immigrant. Cal que entre tots conquerim l’espai públic per a convertir-lo en espai de diàleg, de trobada, de compartir, per convertir-lo en un espai lliure i de tots.

Ahir llegia unes declaracions a la premsa del Carles i l’Albert (candidats de CiU a Reus) en què feien èmfasi en els problemes que genera (segons ells) la immigració a Reus, acusant a l’ajuntament de prioritzar els immigrants per sobre dels autòctons, acusant al govern municipal de deixar de destinar recursos pels autòctons per destinar-los als immigrants.

Primer els diria que la condició d’immigrant es perd quan una persona s’estableix i s’integra en un indret, per la qual cosa el que cal fer des de l’ajuntament és treballar perquè aquest fet tingui lloc el més aviat millor. Segon, això és totalment fals i només és un acte de populisme per a aconseguir vot racista (estil Le Pen), i tercer, si pretenien aconseguir vots amb aquest tema ho tenen difícil, ja que el PP se us ha avançat.

CiU ens té acostumats a parlar-nos sempre del país, a fer-nos creure que són els únics que volen un país lliure. Quin país volen posant la gent d’aquí els uns en contra dels altres? Quin país volen generant odi i crispació entre els reusencs? Quin país volen...?

Volen un país millor per a tots? O volen un país on uns quants estiguin millor?

I, amb quina gent ho pretenen aconseguir això? Mirant la llista de CiU a Reus hi veig diferents noms que se’ls podria acusar de moltes coses, però precisament de catalanistes o de defensors del país i la gent no pas, mai.

I, per acabar, un acudit del Faro de fa uns mesos sobre polítiques d'acollida a la immigració: (allà on hi posa classe política, entengui's determinats partits).

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb