PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


Descubren piezas óseas de la cultura diaguita en el norte de Chile

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 21:20

 

 

 Los restos óseos fueron trasladados hasta las

dependencias del Museo Arqueológico de La

Serena. En la imagen, un especialista desentierra

restos humanos en una zona arqueológica. EFE/Archivo

 

Santiago de Chile.-  Varias piezas óseas pertenecientes a la cultura diaguita, que floreció en Chile y Argentina entre los años 1.000 y 1.400, fueron encontrados hoy por trabajadores que realizaban una excavación en una parcela en La Serena, al norte de Chile, informó la prensa local.

Los obreros informaron del descubrimiento a Carabineros, que pocos minutos después se dirigieron hasta el lugar del hallazgo acompañados por personal del Museo Arqueológico de la ciudad.

"Principalmente son restos óseos humanos y presumimos que son restos arqueológicos de la cultura diaguita que están asociados al cementerio Lelibar, que es uno de los más grandes cementerios diaguitas de La Serena", afirmó la arqueóloga Gloria Cabello.

Los restos óseos fueron trasladados hasta las dependencias del Museo Arqueológico de La Serena, donde serán sometidos a estudio, mientras que el Ministerio Público determinó que los obreros pueden continuar con sus trabajos.

 

 

http://www.soitu.es/soitu/2009/04/19/info/1240164481_836707.html?id=

51c77a6e40534f0a305cc8a98bb60ca4&tm=1240255125



MANRESA - El Govern declara bé cultural d'interès nacional la fàbrica de riu més antiga de Catalunya

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 07:26

 

 

 

Manresa (ACN).- El Govern ha aprovat definitivament aquest dimarts declarar bé cultural d'interès nacional la Fàbrica Can Miralda coneguda com Els Panyos, de Manresa. Aquesta fàbrica està situada al costat del riu Cardener i es considerada com la fàbrica de riu més antiga de Catalunya que es conserva amb les seves característiques originals. La declaració de protecció aprovada inclou la nau principal de totes les plantes, l'edifici auxiliar amb el dipòsit d'aigua, la zona de turbines, la xemeneia, el canal d'aigua i els dipòsits soterrats. També s'ha afegit com a part del monument el subsòl i s'ha delimitat l'entorn de protecció del conjunt històric. La protecció s'ha fet en la categoria de monument històric.

 

 

http://www.vilaweb.cat/www/acn/noticia?id=3579043

CREIXELL - El Govern declara Bé Cultural d'Interès Nacional la Torre de Cal Jeroni i la Torre de Cal Xacó de Creixell

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 06:21

 

Barcelona (ACN).- El Govern ha aprovat aquest dimarts declarar Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de monument històric la Torre de Cal Jeroni i la Torre de Cal Xacó, que formaven part de les muralles que envoltaven el municipi de Creixell, a la comarca del Tarragonès. De les quatre construccions militars amb què compta la població, dues ja havien estat declarades béns culturals d'interès nacional l'any 1949: el Castell de Creixell i la Torre ca la Miquelina. Amb aquesta mesura es completa la protecció de l'arquitectura militar del municipi, formada pel castell i les seves torres de defensa.

 

 

http://www.vilaweb.cat/www/acn/noticia?id=3579065

Powered by LifeType