PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


Palafrugell destina 85.200 euros a la restauració de les torres de guaita

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 17:52
 
La torre de Vila-seca, datada dels segles XVI-XVII.
 
 
EL PUNT. Palafrugell

L'Ajuntament de Palafrugell destinarà un total de 85.200 euros a la restauració exterior i l'adequació de les torres de guaita de Vila-seca, datada dels segles XVI-XVII, i de Sant Sebastià, del segle XV, classificades com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i incloses en el pla especial de protecció i intervenció en el patrimoni històric del municipi empordanès. En concret, l'Ajuntament, que ha encarregat els treballs a l'empresa Construccions i Promocions Anemco SL, destinarà 25.300 euros a consolidar les estructures de la torre de Vila-seca, situada en una zona verda al nucli urbà del mateix nom i actualment en desús, i a substituir la coberta per un vidre que permeti la llum natural, amb vista a facilitar intervencions futures per a la seva reforma interior. En l'operació s'utilitzaran pedres despreses de la mateixa construcció i es respectarà la configuració arquitectònica original. Pel que fa a la torre de guaita de Sant Sebastià, situada a Llafranc i en la qual s'invertiran 59.900 euros, les obres serviran per adequar els accessos a l'edifici per facilitar-ne la visita. Amb aquest objectiu, es consolidaran les escales interiors per permetre l'accés del públic al mirador de la terrassa, que es consolidarà amb un entarimat metàl·lic i una barana de protecció. També es reforçaran els ancoratges de la campana i se substituirà la porta principal per una altra amb vidre de seguretat.
 
 
 
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3356469

SANT FELIU DE GUIXOLS - Sant Feliu projecta la rehabilitació de la torre del Corn o de la torre del Fum del monestir benedictí

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 17:46+ La torre del Fum (esquerra) i la del Corn (dreta). Foto: A.V.ÒSCAR PINILLA. Sant Feliu de Guíxols


El monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols rebrà 150.000 euros del programa Romànic Obert, que l'Obra Social de «la Caixa» i la Generalitat de Catalunya portaran a terme els pròxims cinc anys amb l'objectiu de contribuir a la restauració, millora i difusió del romànic català. L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, es va mostrar ahir satisfet del programa i va manifestar que està previst encarregar una valoració prèvia per determinar a quin punt del monestir destinaran aquesta quantitat, tot i que ja avança que un dels objectius és recuperar alguna de les torres del monestir perquè sigui visitable. «La torre del Corn i la torre del Fum són dos elements molt representatius i necessiten un procés de restauració perquè pròximament formin part del recorregut de la visita guiada al monestir», comenta Albó. L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols assegura que encara queda molta feina per fer i molt valor per recuperar en el monestir, i és per això que dóna la benvinguda a la iniciativa.

 74 MONUMENTS CATALANS

El programa Romànic Obert coincideix amb la commemoració dels cent anys de la descoberta del romànic a Catalunya, i «la Caixa» finançarà el cost de la millora dels 74 monuments catalans. Dels 18 milions d'euros previstos per la Generalitat, un total de 15,1 milions s'invertiran en projectes de restauració, mentre que 3,1 milions d'euros seran utilitzats per fer-ne difusió. Les actuacions que es realitzaran inclouran, a més, treballs de conservació, intervencions arqueològiques, de sanejament, senyalització i adaptació a persones amb dificultats de mobilitat.

 

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3356459CHINA - (*)Restos de un taller de cerámica de la dinastía Shang Encontrado en Yinxu

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 11:57
 
From: Chinese Archaeology Writer:  
     Los arqueólogos de la Anyang equipo del Instituto de Arqueología (CASS) excavado parte de la Yinxu sitio como un esfuerzo cooperativo de la construcción de infraestructura en la zona en agosto de 2008.

 

        

 


Tomando como Zhongzhoulu la frontera, que han denominado la zona este de su Area (unexcavated sigue siendo), mientras que la zona oeste de su Área II. Cincuenta se excavaron zanjas en la zona II, cada una de dos metros de ancho y diez metros de largo. Cuando el trabajo de campo terminó en septiembre, los arqueólogos habían finded ochenta tumbas, las cenizas de un centenar de piscinas, veintidós casa fundaciones, diez hornos, tres caminos, tres estufas, y dos pozos, todo se remonta a la dinastía Shang. Además, cinco hoyo, así como tumbas de ladrillo a través de los Tang Qing Dinastías también había sido excavado.

 


 

 

 

Los diez hornos de la Dinastía Shang representa el más significativo y sin precedentes en el descubrimiento de la arqueología Shang. Como un nuevo grupo de datos para reconstruir el desarrollo de los antiguos hornos de China, que ayudan a aclarar los eruditos configuraciones básicas de la cerámica de los hornos durante los últimos Shang. Los diez hornos tienen los mismos componentes, incluida la puerta del horno, fuego, incendio túneles, props, horno asador, horno de entrada y base del horno. Parte superior del horno y no se encontraron cañón. La mayoría de los hornos de asumir una forma de calabaza-cuchara y constará de dos secciones. Semi-subterráneo de la sección inferior incluye la puerta del horno, de fuego, disparando túneles, accesorios, horno y parrilla, mientras que la parte superior incluye la cámara de horno, de entrada, parte superior del horno y cañón. El horno de las cámaras se construyen con tierra apisonada, adobe y paja yeso. Si bien la forma y estructura de la parte superior, así como la ubicación de las chimeneas siguen siendo desconocidos, que la hipótesis de que las cimas puede haber sido circular u oval en la forma y chimeneas pueden haber situado en el borde exterior de la parte superior, sobre la base el hecho de que la mayoría de los hornos de cámaras son circulares o en forma ovalada y las cimas de la demanda de algunos componentes de la cisterna tipo.    

 

 

 

  

 


En las cercanías de estos hornos y en el interior de la casa se encontraron numerosas bases descartado productos de cerámica y horno paredes fragmentaria, junto con dispositivos de toma de cerámica. Estos restos, así como su densidad de incidencia en el mismo lugar, indican que esta zona puede haber sido un taller de cerámica de la dinastía Shang. Ya que está situado en la parte meridional de la aldea Huayuanzhuang en Yinxu, que el nombre de "Taller de Cerámica se mantiene en el sur de Huayuanzhuang Village." Entre los residuos desechados y productos de cerámica, el doble número de la mayoría de productos, seguido por el gui mercancías. La forma de estos productos indica que eran de la primera y la segunda fases Yinxu de la Cultura.

     La excavación ha revelado que el taller de medidas de más de quinientos metros de este a oeste. Su área de distribución de medidas de más de seis hectáreas. Shang, por lo tanto, el horno más grande jamás descubierto hasta la fecha y decisivo para la futura reconstrucción de las configuraciones de la Yinxu sitio.

    Al este de este sitio es un sitio conocido como Shang "Shang taller de fundición de bronce en el norte de Anyang Miaopu por el ferrocarril." Entre los dos sitios de bits y numerosos restos de piezas y materiales de desecho, restos de hueso durante la fabricación de herramientas Shang - Se han encontrado en los últimos años, lo que sugiere la presencia de un gran taller de hueso en la zona. Los tres talleres se encuentran restos en el sur del palacio y templo familiar en zonas Yinxu. De pie al lado de cada uno, que constituyen la más importante la ubicación de la industria artesanal Shang.
Tradueix
  
http://www.kaogu.cn/en/detail.asp?ProductID=1905

Powered by LifeType