La Roca del Vallès també és Terres Cavades

28 Març, 2008 19:24
Publicat per csala, General

A l'e-noticies apareix un article signat per César Alcalà, que ratifica la posició que el PSC va actuar interessadament i de forma parcial a La Roca del Vallès, doncs si bé efectivament a Tarragona, l'Àngel Fernández s'hauria d'haver abstingut en el tema de Terres Cavades, i el Conseller va atrevir-se a anul·lar el Pla, el mateix conseller del PSC en canvi no va actuar de la mateixa manera a La Roca del Vallès, on va mantenir-se impassible i va permetre que una circumstància similar, quasi clònica, seguís el seu camí fins que el Tribunal ha donat la raó a la posició dels que defensàvem, que tan malament estava la situació que va produir-se a Tarragona, com la que és produia a La Roca del Vallès, així el Sr. Alcalà ens recorda que "en el mes d’octubre del 2004 una resolució del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, posava fi al conflicte urbanístic de Terres Cavades a Tarragona. La causa de l’anul·lació fou que Àngel Fernández (CIU), llavors regidor d'Urbanisme que més tard dimití, no podia participar en la tramitació del pla parcial al posseir, entre ell i el seu germà, el 9% dels terrenys. El seu vot, a més, resultà determinant, ja que només havia un edil de diferència entre l’equip de govern (CIU-PP) i l'oposició (PSC, ERC i IC).

Aquest conflicte s’ha repetit en la localitat de La Roca del Vallès (Valls Oriental). Tot començà l’any 2003. En el ple de l’ajuntament, 6 de novembre de 2003, essent alcalde Salvador Illa i Regidor d'Urbanisme Miquel Estapé, s’aprovà el canvi del Pla General per a deixar construir 233 pisos en un lloc, el Pla de les Hortes, on només es podien construir 70. El vot del regidor Estapé fou decisiu. El pare d’aquest regidor era propietari del 3,61% del sòl urbanitzable. Amb la qual cosa passava de poder construir 2,5 pisos a 8,4. Un vot molt rendible per a la família Estapé. Però hi ha més. Els terrenys qualificats de verd públic amb els quals es volia justificar tota l’operació es troben en zona inundable i estan travessats per escomeses elèctriques aèries. El canvi del Pla General suposava que els promotors doblaven els seus beneficis, doncs passaven de tenir 14.000 m2 a 28.000 m2 edificables.

Aquesta modificació irregular fou portada als tribunals. La resolució judicial ha estat clara i concisa. La Sentència número 153 de la Secció Tercera de la Sala Contenciós-Administratiu, de 21 de febrer de 2008, comunicà el passat 19 de març, que el regidor del PSC-GIR tenia el deure d’abstenció ja que en la figura de planejament sotmesa a votació figurava com interessat el seu pare, amb una propietat del 3,61%. La sentència diu: “debió abstenerse sin intervenir en la adopción del acuerdo de aprobación provisional”. La sentència, a més, destaca que la propietat del pare del regidor té una “superficie nada despreciable sino con la suficiente entidad como para no ser irrelevante”. La sentència es clara quan declara nul tot el projecte urbanístic del Pla de les Hortes pel vot il·legal del regidor Miquel Estapé.

Ara només queda que aquest senyor doni explicacions sobre la seva actuació. Com a cap de la oposició de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, tal vegada només li queda una cosa a fer: dimitir. Ja ho va fer en el seu moment el senyor Àngel Fernández i, més recentment, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vallgorguina. Això seria cultura democràtica. Si un comet una errada durant la seva tasca al capdavant de la administració ha d’assumir-los i deixà el seu càrrec. De no fer-ho cau en una conducta antidemocràtica. Ara bé, això nomes s la punta de l’iceberg. A la Roca del Vallès hi ha, encara per tramitar, 120 contenciosos administratius. Quasi bé res! Això sembla Marbella".

Apa, que han quedat servits els del PSC...

Comentaris | 0 RetroenllaçOs