Fins el barret de la Festa del barri de Gràcia.

16 Agost, 2006 17:36
Publicat per csala, Festes

Aquest llarg cap de setmana van aparèixer unes estadístiques en que xifraven al voltant de les 300 o 350 les poblacions que a Catalunya estaven de Festa Major. Ja fan soroll ja 300 Festes Majors!!!!

Sé que les Festes del barri de Gràcia són especials, que segurament per la identitat que han mantingut són actualment les Festes de Barcelona (sense cap mena de dubte estan per sobre de les Festes de la Mercè que l’Ajuntament no ha sapigut ritualitzar). Les festes del barri de Gràcia, són unes festes, amb un pressupost important, però construides a base de participació veïnal, com quasi totes les més de 300 que s’han celebrat al nostre país al voltant de la Mare de Déu d’Agost i Sant Roc.

Sé que les Festes de Gràcia van patir l’any passat uns incidents, dels que habitualment es produeixen a Barcelona, fruit d’un cert libertinatge consentit, sinó esperonat, que impera pels carrers de la capital catalana.

Sé que hi ha una certa tendència a que els mitjans de comunicació en aquest país s’ocupin essencialment del que pasa a la ciutat comtal. Encara ahir rebia un correu de elsesports.net que deia: aquest any segueix el Barça i l’Espanyol en directe. Els vaig contestar immediatament: I el Nàstic?...

Sé que és una època que no hi ha suficients notícies, i que els becaris omplen les redaccions dels grans i petits mitjans.

Però no sé perquè en aquest país som una colla de tantsemenfotaires, si hauriem d’omplir de queixes totes les seccions de cartes al director, i col·lapsar la centraleta de les emisores i televisions per dir que la resta del país també existim. I encara volen canviar la llei electoral per desequilibrar-ho més. Ho sento, és que no puc, no puc...

Felicitats al barri de Gràcia, i ànim perquè la pluja us ha desfet el decorat. Però MOLTES FELICITATS TAMBÉ a la resta de ciutats, pobles, barris i carrers de Catalunya, que aquests dies heu tirat endavant la vostra Festa Major, gràcies per teixir l’etnografia del nostre país. Gràcies per omplir de convivència, d’augmentar el sentiment de pertinença, per compartir i acollir a tots els que us visiten en aquestes dates. Gràcies de debò.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs