Les veritats de l'Estatut

09 Agost, 2006 10:37
Publicat per csala, General

Coincidint amb l’entrada en vigor del Nou Estatut, acabo la darrera de les planes de l’obra del Josep Sánchez Llibre, ‘Les veritats de l’Estatut’, sorprenent darrer ‘best-seller’ català, i dic sorprenent, perquè era realment difícil poder vendre un exemplar d’un llibre sobre una matèria amb la que hem aconseguit, al llarg dels més de dos anys del procés, avorrir a quasi tot el país. El llibre és, política a Madrid 100%, la fa humana, comprensible, i fins i tot, amb uns esquitxos d’humor en forma d’anecdotari fa més agradable i molt digerible la seva lectura. Espero que, per influències de la programació televisiva, no hi hagin masses carallots que és quedin amb l’anecdotari i no entenguin en transfons polític del llibre.

Però, no escrivia avui per parlar de l’obra del Josep Sánchez, jo al que anava, és a explicar que a partir d’avui tenim Nou Estatut, Un Estatut, molt, molt millor que l’Estatut de Núria del ‘32 i que el de Sau del ’79.

Millor en què?, doncs, per exemple, millor en finançament –sobre tot en finançament-, millor en competències, ara blindades, millor en inversió pública.

En Josep Sánchez diu: “... el text estatutari representa un avenç espectacular per al país. Les forces polítiques que li donen suport sabem que és una gran obra de política productiva, perquè és la gran infraestructura del primer quart del segle XXI. És l’eina que ens permet avançar en integració, en autogovern; que ens permet decidir en les grans obres del país, resoldre nosaltres mateixos molts dels ofecs que patim; és el text que ens garanteix un finançament millor i capacitat per a projectar el nostre país molt més enllà, cap a Europa i el món...”

I esperem ara, que amb el recurs interposat davant el Tribunal Constitucional pel Partit Popular, i l’anunciat pel Sr. Enrique Múgica com a Defensor del Poble, no és comenci a retallar i a interpretar abans d’hora aquest Estatut, que avui, ara si, de veritat començar a caminar. És constata que el tràmit de Madrid no era bufar i fer ampolles, tot i que alguns ‘eixerits’, de nova fornada a Madrid, havien acollit com a dogma de fe les paraules del President del Govern espanyol, dient que respectaria l’Estatut sorgit del Parlament català.

Enhorabona, a tots, de debò, i ara a treballar, a desenvolupar legislativament aquest nou Estatut, per cert... ús l’heu llegit?. Doncs abans de llegir l’obra d’en Sánchez, llegiu-vos l’estatut, és més espès, però regirà la vostra vida en les properes dècades.

Us deixo un enllaç, ben institucional... Estatut d'Autonomia de Catalunya

I demà, més aeroport de El Prat.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs