Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Ja estem en campanya

erdrag | 13 Maig, 2007 13:45

regidors reus

Ja fa uns dies que estem en campanya electoral. Els reusencs podrem triar entre 9 opcions polítiques diferents: des dels partits tradicionals d'àmbit nacional o local, a experiments com l'Ariel i la CORI, o el grup feixista i racista Democracia Nacional.
Al gràfic podeu veure l'evolució de la representació ciutadana a l'Ajuntament des de les primeres eleccions democràtiques post-franquistes. Com es pot observar, el vot a Reus ha evolucionat poc, és a dir: els reusencs som bastant fixes a l'hora de decidir el nostre vot, per la qual cosa cal un esforç molt gran per a provocar canvis en l'electorat, així com és important el vot jove que entra a votar per primer o segon cop.

Per a votar cal informar-se, i una de les moltes opcions per a fer-ho és llegir-se els programes electorals que presenten els diferents partits (cosa que poquíssima gent fa).
L'interès que els partits tenen per una ciutat en concret es demostra en el programa i llegint si les propostes són només per a Reus o si han fet un "copiar i enganxar" del programa nacional canviant allà on posa "la teva ciutat" i posant-hi "Reus".

A la xarxa hi he trobat disponible tot això:
- partits amb programa específic per a Reus:
Esquerra, PSC, CORI i PRIM-FIC.
- partits només amb un programa electoral genèric a nivell nacional, sense res específic per a la nostra ciutat:
CiU, ICV, PP, Ciutadans.
- partits sense cap programa electoral disponible:
Democracia Nacional.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb