Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

PPCC: una realitat palpable, també a les Illes i al País Valencià

erdrag | 25 Agost, 2007 13:28

Avui vull parlar dels Països Catalans. N'estic fart de que es digui que això dels "Països Catalans" és quelcom només existent en l'imaginari d'uns quants catalans del principat, que ni a les Illes ni, sobretot, al País Valencià en volen sentir a parlar. I, el més fort de tot plegat és que això ho diu també gent suposadament catalanista (o nacionalista, com es volen fer dir), perquè dels altres ja m'ho suposo que ho diran i no m'alarmo.

Dir, avui en dia, que a les Illes Balears i Pitiüses no hi ha un moviment a favor de la unitat nacional dels Països Catalans és pràcticament impossible. És evident l'existència d'aquest moviment, amb molta força, amb alguns partits polítics que ho defensen i hi creuen, i que tenen molta força als ajuntaments, als consells insulars i també el parlament.

Pel que fa al País Valencià, degut a la situació política actual, és més fàcil amagar aquesta realitat. Però, són molts els grups i els moviments a favor de la independència del País Valencià, que lluiten per la dignitat de la cultura i la llengua i que reconeixen la unitat nacional dels Països Catalans. Són moltes les entitats, els casals, els col·lectius que lluiten, amb molta gent al darrera, dia a dia per a millorar la situació del PV. Allà, encara avui, no està massa ben vist socialment reclamar coses que aquí ja estan aconseguides de fa anys, però tot i així, hi ha molta gent que les reclama, hi ha molta gent que no s'arronsa i que pateix molt, moltíssim, quan sent parlar del "levante español" i que, tot i fer-li ràbia, ja s'ha hagut d'acostumar a viure a la "comunidad valenciana". Degut al sistema de partits polítics actual al PV, aquesta realitat no es veu reflectida encara en l'arc parlamentari, però es comença a veure en alguns ajuntaments.

En resum, els Països Catalans és una realitat viva arreu, des de Salses a Guardamar i des de Fraga a Maó. Cert que no a tot arreu es viu amb la mateixa intensitat i força, però es viu, i molt! i dir que el País Valencià no vol els PPCC és un insult a milers de persones que hi lluiten dia a dia arreu de les comarques valencianes.

Com a mostra, aquest vídeo que mostra la distribució territorial de les 12.000 adhesions que ja ha rebut la campanya "Sumem-nos al mapa per un estat propi".

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb