Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

teixit social tarragoní

erdrag | 08 Agost, 2007 17:12

Tarragona, Plaça de la Font.Avui he fet un tomb per la blocosfera política tarragonina (o pelacanyes, jeje) i ho he trobat molt interessant. A vegades consulto alguns blocs concrets, però avui, fent un repàs global dels blocs de caire polític de la ciutat a Tarragona m'ha permès de reflexionar sobre les grans diferències existents, tan en l'àmbit polític com l'àmbit social en global, entre ambdues ciutats (Tarragona i Reus).
És curiós que siguin dues ciutats, des del punt de vista político-social, tant diferents. Són dues ciutats que comparteixen un territori d'influència, on en lideren parts en solitari i parts compartides. Són dues ciutats molt properes que han de compartir per força sinèrgies i afectar-los, per força, les mateixes coses. Són dues ciutats molt properes però alhora molt distants, i que durant massa anys han viscut d'esquena l'una de l'altra. Són dues ciutats complementàries, fet que fa que sovint siguin totalment contraposades en molts aspectes

Com a reusenc he de reconèixer que desconec excessivament Tarragona, tot i que intento perdre-m'hi de tant en tant i que m'hi he mogut força. I, consti que no parlo només de la Tarragona física, sinó sobretot de la Tarragona social. 

Sovint, aquesta diferència i desconeixença de les realitats, de les dinàmiques i de les maneres de ser i de fer de les respectives societats provoca incomprensió, distància, o fins i tot, a ser titllats de localistes aquells que treballen dins del que s'anomena teixit social. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb