PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


GRECIA - Descubren tumbas micénicas y termas romanas cerca de Olimpia

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 19:34

 

 

 Arqueólogos griegos descubrieron y sacaron a la luz del día tumbas micénicas ricas en objetos y termas romanas en la región de Olimpia, en el oeste del Peloponeso, informó el lunes la prensa griega.

En el lugar llamado Tripes Tou Kladeou, el equipo de la arqueóloga Olympia Bikatu descubrió en un cementerio micénico que data de 1450 a 1050 antes de JC, ya explorado en los años 1960 y a finales de 1990, cuatro tumbas que contenían numerosos objetos.

Una de las tumbas estaba destinada a un niño y contenía juguetes, figuras de divinidades para protegerlo y una efigie de su madre.

Los arqueólogos encontraron igualmente diferentes cerámicas (cajas, potes, ánforas) que dan "una imagen completa de un taller de cerámica micénico".

El responsable del departamento de arqueología de la región, Giorgia Hatzi, indicó por otro lado que los arqueólogos habían desenterrado en Skafidias termas romanas cerca de la desembocadura del río Iardano.

Las termas que funcionaban del siglo I al siglo IV después de JC contaban con 16 piezas ubicadas en torno a un peristilo central cubierto de mármol. Los corredores estaban cubiertos de mosaicos.

Fuente: AFP

http://actualidad.tiscali.es/articulo.jsp?sub=8&content=566614

 

 

 
BESALU - Els treballs al pati de la Cúria de Besalú en clouran la rehabilitació

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:31
 
 Un dels operaris, acabant els últims treballs a les escales del pati de la Cúria. / Foto: L.P.

 

Quedarà pendent la instal·lació d'aparells de climatització i calefacció

L. PORTAL.
Besalú
La rehabilitació del pati de l'edifici de la Cúria de Besalú està gairebé acabada. Tal com va explicar l'arquitecte de la Diputació, Lluís Bayona, això comportarà que la restauració integral de l'edifici quedarà definitivament enllestida amb la finalització d'aquests treballs i amb la instal·lació dels aparells de climatització i calefacció.

Després de més de deu anys d'obres de rehabilitació i restauració, els besaluencs podran disfrutar de manera imminent d'un altre espai a la vila. La Cúria quedarà acabada ben aviat, després que s'hi hagi fet una intervenció de manera integral. Els treballs han afectat la primera i la segona planta, els dos altells i el pati interior, que és la part on s'està treballant aquests dies. El projecte ha estat realitzat entre l'associació Els Amics de Besalú, l'Ajuntament i la Diputació de Girona. El finançament ha anat especialment a càrrec de les dues administracions.

La rehabilitació d'aquest edifici ha produït la descoberta d'unes pintures gòtiques a la Sala Gòtica i el pas del riu Ganganell just per sota l'edifici. Precisament, es va creure convenient mostrar el pas del riu i es pot observar a la planta baixa, ja que el terra és de vidre. També es van localitzar restes de la muralla del segle X, que eren anteriors a la construcció d'aquest edifici. L'última descoberta va ser un pou al pati de la Cúria, del qual es tenia constància, però no era visible i ara sí que es pot veure. Entre les actuacions que s'han fet s'ha netejat la pedra interior i la façana del carrer. Tota la intervenció, tant del projecte com de les obres ha estat dirigida pel Servei de Restauració de Monuments de la Diputació, i coordinada per Bayona.

L'ús de les instal·lacions de l'edifici serà compartit. Així, l'Ajuntament podrà disposar de la planta baixa i d'un dels altells i els Amics de Besalú tindran la segona planta i l'altre altell.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2449045

Powered by LifeType