PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


GRECIA - Atenes tancarà a l'estiu el museu de l'Acròpolis

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 18:46

 FOTO.-http://www.uk.digiserve.com/mentor/marbles/museum.htm

 

Atenes tancarà a l'estiu el museu de l'Acròpolis

  1. • Les obres d'art es traslladaran a una nova instal.lació la tardor que ve
  2. • Grècia insistirà per aconseguir que la Gran Bretanya torni els frisos del Partenó
EL PERIÓDICO
ATENES

Els vestigis arqueològics de l'Acròpolis d'Atenes que s'acumulen a l'actual museu de la capital grega seran traslladats fora del turó per primera vegada en la seva història la tardor que ve. El seu destí serà el nou centre que s'ha construït als peus de l'Acròpolis i que, amb quatre anys de retard, ha de ser inaugurat l'any 2008. El vell i obsolet museu estarà tancat al públic a partir del mes de juliol per preparar la complexa operació.

 

El ministre grec de Cultura, Georges Voulgarakis, va anunciar ahir els detalls de l'operació, que es prolongarà durant tres o quatre mesos i requerirà la utilització de tres grues gegants. Entre les peces traslladades hi haurà les cariàtides i les mètopes del fris del Partenó, una de les poques restes d'aquesta obra que no estan exposades al Museu Britànic de Londres. L'Acròpolis, el monument més visitat de Grècia, agrupa els temples del Partenó, Atenea Niké i l'Erectèion, erigits al segle V abans de Crist.

De fet, el Govern grec ha redoblat els seus esforços per aconseguir el retorn dels frisos del Partenó de la Gran Bretanya per incrementar les col.leccions del nou museu, que ha estat dissenyat per l'arquitecte francosuís Bernard Tschumi, responsable també de l'ampliació del MoMA de Nova York. Segons els primers projectes, la inauguració hauria d'haver coincidit amb els Jocs Olímpics d'Atenes del 2004.

VIATGE A PEU
La majoria de les estàtues faran el viatge dretes, sobre un sòcol de plàstic i dins de caixes metàl.liques, informa France Presse. Finalment s'ha descartat l'opció de muntar rails des de dalt de l'Acròpolis per fer-hi baixar les obres arqueològiques.
El trasllat de les obres serà espectacular. La grua més gran recollirà les caixes al pati central del vell museu i les farà baixar fins a la falda sud, on seran desplaçades 300 metres fins al nou museu.

 

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=

CAT&idnoticia_PK=410855&idseccio_PK=1026&h=070530


 
 


12-06-2007 El Consorcio de Mérida mantiene abierta hasta el 22 de junio la inscripción en cursos internacionales de patrimonio

A g e n d a - — Publicat per josep.m @ 13:30
 

ep   
02 jun 2007 actualizado 19:00 CET :: L
El Consorcio de la Ciudad Monumental de Mérida mantiene abierto hasta el 22 de junio próximos el plazo para la inscripción en los III Cursos Internacionales de Patrimonio, que se celebrarán del 12 al 20 de julio.

Los cursos que en esta ocasión se impartirán son el XI Curso de Arqueología, el III Seminario de Arqueología: "Los teatros en la antigüedad clásica", el III Curso de Conservación y Restauración, el III Seminario de Restauración: "El mosaico en la Antigüedad clásica", el I%2



TARRAGONA - El Patronat de Turisme de Tarragona ofereix rutes pel patrimoni romà i medieval

noticies de T A R R A C O - — Publicat per josep.m @ 12:06
 
 
EL PUNT. Tarragona

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ofereix aquest estiu l'activitat Passeja't per 2.000 anys d'història, una iniciativa que convida «visitants i tarragonins a conèixer la ciutat i a gaudir del seu patrimoni romà i medieval més representatiu en companyia d'un guia turístic oficial». Com a novetat respecte a les visites organitzades l'estiu passat per la Tarragona romana, enguany s'ha incorporat una ruta medieval.

El recorregut de la ruta romana inclou visites a la maqueta romana de Tàrraco, les muralles, el pretori, el circ i l'exterior de l'amfiteatre. Pel que fa a la ruta medieval, consisteix en una visita a la maqueta de la Tarragona medieval que es pot veure al pretori, a més de fer un recorregut per l'antic mercat medieval, l'interior de la Catedral i la casa del degà (exterior: inscripcions hebraiques).

Les visites guiades començaran demà i s'allargaran fins al 30 de setembre, tot i que posteriorment se n'organitzaran més. Els grups màxims seran de 35 persones. El preu serà de 3,50 euros, tot i que l'activitat serà gratuïta per als menors de 16 anys. A més, qui adquireixi la Tarragona Card es beneficiarà d'aquesta promoció de manera gratuïta.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2426685

Powered by LifeType