CatFòrmula Musical : Els Pets - "Bocins de tu"

19 Ago 2007

Visitem Constantí, entre avellaners, francolins eixuts, petroquímiques, polígons industrials, autopistes i mausoleus romans, per escoltar un de tants temes tendres que tenen Els Pets. Ja sabem que també saben fer música de festa. Encara que van començar en el món de l'skà, han evolucionat cap al pop. 20 anys llargs de Pets i Llufes i Vents de Baiona (on són els vents i les llufes?) ens deixen cançons com "Bocins de tu".


 

CatFòrmula Musical : Verdcel - Bitllets

19 Ago 2007

No sortim d'Alcoi, per escoltar a una formació que barreja els aspectes musicals i les propostes escèniques. Es tracta del grup VerdCel, que decobreix en el païsatge un dels eixos per descriure el comportament humà. A CatFòrmula Musical podem escoltar el seu tema "Bitllets".


 

CatFòrmula Musical : Ovidi Montllor - "Als companys"

19 Ago 2007

Des d'Alcoi va arribar una de les veus que més van emprenyar a aquells que no volien que el català fos un idioma del poble, que no sortís de les llars i no es sentís als carrers i als auditoris. Ovidi Montllor ens recorda que el català és cosa de tots amb els seus temes, com és el cas del que presentem a CatFòrmula Musical, "Als companys".


 

CatFòrmula Musical : Four on Six - "El blues de l'home gris"

19 Ago 2007

Des de Castelló de la Plana ens arriba una banda que fusiona el blues, el rock i el pop, que barregen en els seus concerts temes propis amb els clàssics del rock i del blues. Es tracta del conjunt Four on Six, i a CatFòrmula Musical podrem escoltar el seu tema "El blues de l'home gris".

 


 

CatFòrmula Musical : Anegats - "Irreals"

19 Ago 2007

Tornem a les Illes, amb una formació roquera de Son Cervera, Anegats. Ja han tret tres discos al mercat, sota el segell de la discogràfica Blau, i tenen gran exit a Mallorca. A CatFòrmula Musical podem veure i escoltar el videoclip del tema "Irreals". Al youtube trobareu força videos de les seves actuacions en viu a concerts.


 

CatFòrmula Musical : Marta Roure - Jugarem a estimar-nos nacho chapado remix

19 Ago 2007

A Catalunya també tenim DJ's, i algun d'ells ha aconseguit transformar cançons dels nostres artistes en nous temes que puguin sonar a les pistes de ball. Un cas particular és el de Nacho Chapado, que ja porta diversos remixos dels temes més comercials de la música en català d'aquests últims anys, que al passar per les seves mans es transformen, i poden sonar ben diferents als temes originals. Un d'aquests temes que Chapado ha transformat ha estat el "Jugarem a estimar-nos", composada originalment per Jofre Bardagí, i que la Marta Roure va interpretar a Istambul durant el Festival d'Eurovisió del 2004. "Jugarem a estimar-nos" ha estat la primera cançó en català que ha sonat en el Festival d'Eurovisió, un dels events de música comercial més importants a nivell mundial.

El muntatge del video amb la versió de Nacho Chapado és obra de Gerard Hugas, seguidor de la participació andorrana al Festival d'Eurovisió, i creador de la web de fans de la Marta Roure.