Canvi de Govern, què pot passar amb el Camp de Tarragona?

10 Gen 2011

Després de veure el que s'ha tret des del territori de la presència del clan de l'avellana, la veritat, i tal com estan les coses, tant si val si el territori està o no directament representat en el Govern. També tenim uns parlamentaris que... representen el nostre territori, i si la cosa es torça, poden fer pinya al Parlament de Catalunya en assumptes clau per la territori, independentment del partit al que pertanyin.

Malgrat tot, la borratxera mental des de l'aparell del PSC per incrementar el pes de la Barcelona Metropolitana comença a ser història (i ha passat factura a tota Catalunya, incloent el seu propi mercat intern), i amb CiU, encara que el Camp no hi sigui present, veurà que guanya pes en el seu conjunt, crec suposar, en quant superem aquesta punyetera crisi econòmica.


Aixó si, no permetem més casos com el de l'estació de l'AVE a Perafort-Camp, ni de l'aturada de les obres del Corredor del Mediterrani.
El Camp de Tarragona té una sèrie d'instruments que permeten ser altament competitius en un món globalitzat (port, aeroport, autopistes,...). El que cal és fer que es continui invertint (bé i allà on toca) i pensar que TOTS JUNTS (Tarragona, Reus, Cambrils, Valls, Salou, Torredembarra,...) SUMANT podem crèixer molt a redós de Barcelona... I no oblidem que com a àrea d'estructura econòmica i social molt similar, ens interessen que es reconeixin tres territoris autònoms en la gestió dins de Catalunya: Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i la Vegueria del Penedès.


 

Valoració sobre l'impacte de les Autonòmiques Catalanes arreu de l'Estat

8 Nov 2010

 

 

Un conegut meu m'ha interrogat en una xarxa social sobre la rellevància de Zapatero a les eleccions autonòmiques catalanes d'aquest 28 de novembre, a partir d'un article que ha publicat la versió on-line del diari britànic The Guardian titulat "Zapatero s'enfronta a la derrota electoral a Catalunya tot i els canvis en el govern". Us deixo aquí la meva reflexió en resposta a la seva pregunta.

Hola, company..
Per una banda, els catalans triem qui ens governarà a Catalunya durant els propers quatre anys.

Per una altra banda, la coincidència del color del partit governant a Madrid (Espanya) i a Catalunya converteix les eleccions cat...alanes en un termòmetre "real" (no es tracta d'una enquesta, sinó d'unes eleccions) sobre la valoració que fa el poble, la ciutadania, de la gestió del Govern actual, tant a Catalunya com a tota Espanya.

Veritablement, a Catalunya varia bastant el que la gent vota a unes autonòmiques o a unes generals (durant molts anys hem tingut l'alternància de vot majoritari a CiU a les autonòmiques i de vot majoritari al PSC-PSOE a les generals), però la tendència que marquin els resultats és un termòmetre sobre la situació tant a Catalunya com a Espanya. No gens menys a Catalunya hi viu el 15% de la població espanyola, amb una forta presència d'inmigració d'altres àrees d'Espanya.

Cal veure que passa, a més de qui surti guanyant, entre el possible nou ventall de petits partits que apareguin (independentistes, xenòfobs, frikies) o es mantinguin (Ciutadans) al Parlament de Catalunya. Pot marcar tendència a mig i llarg termini tant a Catalunya com a Espanya... Encara que el que vull sobretot és que sortim d'aquesta el més ràpid possible (ja m'entens, suposo).

 


 

Visió particular

11 Jul 2010

"Estimat amic, si a Madrid entenen que no se'ns pot dir als catalans si ens hem de sentir o no catalans, o com ens hem de sentir catalans els catalans, començarem a anar per bon camí.

Si a més a més, el conjunt dels espanyols entenen que Espanya és Espanya, i no només les dos Castelles, podrem els catalans començar-nos a sentir bé a Espanya.

Per la part que em toca com a català, respecte el País Valencià, reconèixer que els Catalans ens hem de sentir Catalans, respectant les fronteres marcades a l'actualitat, i que aquells que parlen de Països Catalans van molt errats, doncs els Catalans som Catalans, els Andorrans Andorrans, els Mallorquins Mallorquins, i els Valencians Valencians. Si algun cop s'ha de reclamar alguna cosa més enllà de Catalunya, l'únic que té sentit és que es torni a muntar la Corona d'Aragó, on cadascuna de les parts que la composaven conservava la seva sobirania respecta a la resta. Però em sembla que el que comento en aquest paràgraf, per molt raonable que em sembli, no ho firmarà ningú, ni a Catalunya, ni a València, ni enlloc.

I sí, la classe política, (la catalana i l'espanyola), ens estan manipulant, i nosaltres els catalans caiem de quatre grapes, empalagant-nos amb una mel que ens enganxa i no ens deixa volar.

Golpisme es tant un TC que ens diu als Catalans que no ens podem sentir nació (hi ha algun problema per que Espanya sigui una nació de nacions?) com una classe política catalana que des que Pujol va dir que es jubilava només sap buscar excuses per omplir titulars sense posar solució a problemes reals a Catalunya (com ara són la destrucció de la xarxa empresarial i dels llocs de treballs corresponents, l'atur, etc), com un PSOE i un PP que utilitzen Catalunya per assolir rèdits electorals a la resta de l'Estat.

Mentre aixó continui així, i no hi hagi opció a tornar a una normalitat còmode per a tothom, si em fan escollir, si m'obliguen a escollir, ho tinc clar: SÓC CATALÀ.

Es pot ser català dins d'Espanya? SI, com es pot ser català o espanyol dins la Unió Europea. Posem-nos en marxa per a una nova i més potent Espanya tots plegats, i deixem en la sol·litud merescuda a aquells que fan servir el poder públic que deleguem la ciutadania per assolir els seus objectius personals, menyspreant el bé comú i els seus electors, dels que només se'n recorden cada quatre anys."

 

Repercussió internacional:http://www.independent.ie/breaking-news/world-news/catalan-protest-over-court-ruling-2253996.html
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,705814,00.html
http://tsf.sapo.pt/PaginaInicial/Internacional/Interior.aspx?content_id=1615452

http://www.rtvslo.si/svet/foto-katalonci-smo-narod/234450

Noticiari (breu) de la primera cadena pública eslovena d'aquest matí ... veure minut 1:05   http://tvslo.si/predvajaj/tuttoggi-ii-edizione/ava2.75710192;;


 

Zapatero, posant-se medalles que no li toquen, com no...

22 Jun 2010

En El País, podem llegir la columna de Lluís Bassets titulada "La Presidencia que ha cambiado a Zapatero", en el que es recullen les opinions de Wolfgang Münchau al tabloide "Financial Times" (sense concretar si es tracta del Financial Times del Regne Unit, o el d'Alemanya, que té el mateix nom però sembla que no són de la mateixa línia editorial)...

 

Bé, un cop llegit l'article de Bassets, aquesta és la meva opinió, recollida del redactat que he fet a l'entrada de la pàgina de El País al Facebook:

No pongais a ZP medallas que no se merece para nada... Será si de caso su equipo económico el que, viendo la que se avecinaba (la Apocalipsis) la que ha conseguido acabar de despertar a ZP, que ni a bofetones reaccionaba...

Igual el articulista debería pensar en estudiar como ha dirigido este semestre durísimo el equipo liderado por Elena Salgado para que España no se fuera a la ruina total a la que nos ha llevado el "cegato" de ZP y su equipo de Leires y Blancos...

Ni Solbes supo poner las cosas en su sitio, y lideres de la oposición reconocen el tesón de Salgado y su equipo para conseguir esta victoria (el símil del partido de básquet si que vale) por la mínima, pero que parece que comienza a poner los cimientos de como se ha de regir la Union Monetaria Europea a partir de ahora... Ojalá ZP nos dé una alegría, se jubile antes de fin de mes, y tengamos a Salgado de presidenta hasta 2012.

Lamentablemente, ZP continuará poniendose las medallas de los demás, y tirando balones fuera cuando sus decisiones son un desastre... Pena penita penaaaaa...


 

PSOE, SINDICATOS, CEOE y PP, mucho BLA, BLA, BLA, mientras la BANCA se está hinchando

12 Jun 2010


 

ZP ha de dimitir, per higiène política i social.

7 Jun 2010

ZP HA DE DIMITIR, per higiène política i social. Si el PSOE vol continuar governant fins el 2012, que canvi d'equip de govern, començant pel seu líder d'equip.

Estrenyent-nos del cinturó ja fa més d'un i dos anys que ho estem fent, els ciutadans, mentre ZP no prenia mesures anticrisi... I ara encara ens l'estreny més.

Simplement... ZP, FOT EL CAMP, no ens fas cap favor continuant al govern. Si algú ens ha de continuar estrenyent el cinturó, com a mínim que ens doni la confiança de que serà per sortir del forat. ZP, TU NO DONES AQUESTA CONFIANÇA.


 

Cada dt., a les 14h, i cada dj., a les 19h, 10 minuts de silenci anti-crisi davant els nostres ajuntaments

25 Mai 2010

 

Cada dimarts a les 14:00, i cada dijous a les 19:00, el teu Ajuntament t'espera. Presenta't i comparteix amb els teus coneguts 10 minuts de silenci per la paràlisi econòmica i política que viu el País.

Passa-ho!

 

Publicat per vpa ( Campanyes ) :: Comentaris (0) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
 • Facebook
 • Meneame
 • Twitter
 • Tafanera
 • Barrapunto
 • Tumblr
 • Fresqui
 • del.icio.us
 • E-mail
 • Google
 • Netvibes
 • digg

 

Aixó només ho arreglem entre TOTS, i TOTS va en majúscules...

24 Mai 2010

Si només es dediquen a retallar ... Al final no hi haurà de què retallar (o potser sí ... Quedaran les SICAV!)

S'ha de ser més creatiu, i repasso els punts que s'han de tenir en compte si volem tirar endavant:

1. Reducció de la despesa pública (el que acaba de fer el Govern, però que es podria ampliar a eliminar jubilacions vitalícies per polítics que es retiren de la política però encara estan en edat de treballar, en què els càrrecs públics no puguin fer col.lecció de càrrecs en l'Administració i les empreses públiques, ...)

2. Reforma Laboral (senyors, el de treballar 40 hores setmanals s'ha de revisar, ja que el treball és un bé escàs ... 35 hores setmanals no estaria malament ... Això sí, que les administracions persegueixin a totes les subcontractes que contracta, i revisi que ningú treballi 80h per un salari pensat per 40h, que hi ha molt negrer, jo per negar-m'hi, a l'atur estic).

3. Reforma del sector bancari i financer (que flueixi el crèdit per incrementar el consum i les inversions, que es posin mesures per aturar futures possibles bombolles especulatives ,...)

4. Reforma Tributària (no només l'IVA al 18% ... Reviseu Patrimoni, SICAV, tabac, gasolina, copagament sanitari ,...)

Aquí ens toca aguantar a tots, i quan es diu tots és TOTS (inclosos els polítics i els banquers).


 

Responsabilitats sobre l'Estatut...

21 Mai 2010

El problema rau en què no es va a dirimir per part del TC sobre l'Estatut ratificat durant aquest decenni pel poble de Catalunya, pel Parlament de Catalunya i pel Congrés Espanyol.

El problema és que amb les retallades que es plantegen des del TC es va s'ha anar marxa enrere fins i tot amb els principis que van regir a través de l'Estatut anterior, el primer aprovat en l'actual període de democràcia.

El TC tindrà les seves responsabilitats en això, molt greus, però el que està clar és que hi ha una altra part culpable de tot això, i que està tractant de fugir d'estudi, i aquests responsables són la classe política catalana, que durant més de deu anys no han pensat a Catalunya i com fer-la anar endavant, sinó que han pensat en pla "com guanyarem les properes eleccions" durant aquests últims dotze anys... I ho han centrat tot en un nou Estatut que la major part de la ciutadania catalana no contemplava en les seves necessitats diàries.

Si els catalans perdem drets amb el veredicte del Constitucional, el TC tindrà les seves responsabilitats, però els polítics catalans tindran també molt a explicar, de perquè governen o intenten governar només a base de titular, amb l'excusa del nou Estatut ... I en menor grau, això també afecta a tota la classe política espanyola.

S'hauran de passar comptes a molta gent, i que no s'escapoleixen intentant desviar les responsabilitats, que aquí hi ha molt per explicar des dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya ...

Publicat per vpa ( Política ) :: Comentaris (0) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
 • Facebook
 • Meneame
 • Twitter
 • Tafanera
 • Barrapunto
 • Tumblr
 • Fresqui
 • del.icio.us
 • E-mail
 • Google
 • Netvibes
 • digg

 

Sembla que ha arribat l'hora de decidir si som EUROPA o NO SOM RES...

15 Mai 2010

Tots els estats que formen part de la UE, i en especial els que formen part de la Zona Euro, han de decidir per quina via s'ha d'anar, si per la integració política, econòmica i monetària total, o cadascú per campi qui pugui.

El temps de la sobirania nacional ha passat a la història, o tots junts sumem en aquest temps de globalització, o la Globalització se'ns menjarà a tots plegats aquí a Europa.
 
Els mercats ho estan dient de forma ben clara, amb la tensió sobre la zona euro d'aquestes dues últimes setmanes. I sigui Obama o no un estadista, la seva aparició ha fet desaparèixer del mapa l'ombra d'un dels pitjors presidents que ha tingut els Estats Units d'Amèrica en la seva història, George Bush Jr., que amb la seva presència havia tapat fins ara totes les mancances de la classe política dirigent europea.
 
Ara als dirigents europeus els toca donar la cara davant del Món, i és la seva responsabilitat salvar l'Euro i, sobretot, Europa. I no hi ha gaire temps per prendre decisions. Fa un cap de setmana van demostrar que es van saber posar a to per uns dies, però no poden defallir, i hauran d'estar a to dia a dia, fins que la tempesta estigui més que escampada...


 

Plorem tots juntets, o encara n'hi ha que són cecs?

13 Mai 2010

 
portada del Diari de Tarragona 13 de maig del 2010


 

Hi havia una vegada un país anomenat Catalunya...

28 Abr 2010

M'encanta veure polítics que s'omplen la boca de polítiques 2.0 al palc del Barça mentre els catalans ens anem morint de gana i els que porten les regnes de la gestió del pais només pensen en la Champions del Barça...

... I per a quan es posaran a treballar per a que Catalunya estigui a la Champions de la productivitat i la qualitat de vida dels seus ciutadans?
 
Cada dia parlen més del Barça que de la crisi, i ja no diguem del 20% d'atur... En altres països, amb menys d'un 10% d'atur, els mitjans de comunicació, els ciutadans i fins i tot els polítics no es menjarien les ungles, sinó els dits sencers...
 
Potser si no haguessin estat durant 10 anys (des de la prejubilació de Jordi Pujol a la seva última legisltatura) només donant voltes a l'Estatut ( i sobretot a les fotos i els titulars per sortir a les portades dels mitjans de comunicació), no parlariem d'un 18% d'atur a Catalunya, i de la descomposició del teixit empresarial català...

Em sembla que intentant aplicar l'Estatut del 1979 i el seny, com a mínim haguessim salvat els mobles de casa nostra, Catalunya, perque aviat el que quedarà per aplicar el nou Estatut Bio-Century passat pel sedàs serà un extens terreny herm on posi " En Venda o Lloguer" per a que algú posi un inmens hort solar o un gegantí parc eòlic en un lloc on hi havia un País anomenat Catalunya...
 
La foto d'aquest matí als Matins de TV3 d'Oriol Pujol i l'Iceta donant la cara junts, la foto de la setmana passada als funerals del Samaranch on surten plegats en Jordi Pujol i el Pasqual Maragall... M'ensumo la sociovergència?

Si és així, espero que la muntin pensant en Catalunya i els catalans, i no pas en el repartiment de sous, poder i representacions en empreses públiques...
 
Guardiola, a veure si t'ho repenses i et presentes per President de la Generalitat, igual ens fas més falta a la Plaça Sant Jaume que a Can Barça... 


 

13 mesos sense l'AQUÍ

1 Abr 2010

Font: Amb l'Aquí, el nostre gratuït (grup de Facebook)

 

 

Ja fa 13 mesos que estem sense l'Aquí. No l'oblidem!
 
Aquest missatge és per recordar que ja fa 13 mesos que ens hem quedat, lectors i treballadors, sense l'Aquí.

Quedar-nos sense l'Aquí, a més de treure'ns, pel que fa als lectors, un moment agradable al dia on gaudiem llegint o fullejant aquest gratuït, també és un símbol d'aquesta época tan dura per a molts que estem visquent actualment, i només cal passejar pels carrers de les nostres ciutats i pobles per veure molts locals amb cartells de "en venda", "en lloguer", "en traspàs", que fa un o dos anys donaven caliu a les nostres viles.

Esperem que ben aviat l'Aquí, pugui estar un altre cop a les nostres mans cada dia, i poder tornar a comptar amb els professionals que el van fer possible.

Fem entre tots i totes reviure el caliu que la nostra societat es mereix.

Força AQUÍ!

 

Publicat per vpa ( Opinió ) :: Comentaris (0) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
 • Facebook
 • Meneame
 • Twitter
 • Tafanera
 • Barrapunto
 • Tumblr
 • Fresqui
 • del.icio.us
 • E-mail
 • Google
 • Netvibes
 • digg

 

Solucions a la crisi de la totxana...

11 Mar 2010

Com molts de vosaltres, tinc el meu compte al Facebook. I estic inscrit a diversos grups i pàgines.

En una d'elles han publicat enllaç al següent article:  ABC:"A la banca se le acaba el tiempo".

Us remeto el comentari que he deixat a l'enllaç, per si a algú li interessa. Si no recordo malament, una proposta similar ja li vaig deixar com a comentari a un missatge en el facebook d'un polític de les nostres comarques fa un parell de setmanes...

 

No entiendo como sabiendo que hay un stock tan inmenso de viviendas construidas imposibles de vendes, desde hace algunos años, no se hace nada para darles salidas alternativas a la de vivienda en venta o alquiler en el mercado libre.

Diferentes usos para (mayor o menor) parte del parque de bloques de viviendas nuevos del mercado libre por vender:

- administraciones públicas adquieran parte de dicho parque, y lo destinen a vivienda protegida (venta o alquiler, con una nueva regulación que impida que al cabo de cinco años dicha vivienda pase al mercado libre, como pasa en casos que conozco) o vivienda social....

- bloques que esten adaptados convenientemente, reconvertirlos en residencias de la tercera edad, residencias para dependientes.

- bloques que se encuentren cerca de hospitales, destinarlos al alquiler para familiares de enfermos hospitalizados.

- convertir algunos de los bloques en viveros de empresas para emprendedores (especialmente emprendedores forzados debido a la situación de la tasa de paro española actual).

... Tomando estas medidas no lo solucionaremos todo, pero comenzaremos a crear actividad económica, y recordad que en los mejores tiempos, los barrios nuevos comenzaban con cuatro vecinos, y que al cabo de diez años ya estaban en plenitud de actividad.

Propuestas de soluciones para comenzar a salir de la crisis. ¿Alguien de las administraciones públicas y del Gobierno de España tomará nota?

 

Publicat per vpa ( Opinió ) :: Comentaris (0) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
 • Facebook
 • Meneame
 • Twitter
 • Tafanera
 • Barrapunto
 • Tumblr
 • Fresqui
 • del.icio.us
 • E-mail
 • Google
 • Netvibes
 • digg

 

Val la pena que no s'avancin les autonòmiques catalanes?

3 Mar 2010

Haurem d'estar alerta dels moviments en el panorama polític català... L'inmovilisme del govern actual al no avançar les eleccions ens perjudica o ens beneficia? Aquests sis mesos que no s'avancen les eleccions dóna temps a vertebrar veritables alternatives polítiques als aparells polítics existents fins ara al nostre país... Tres exemples, en Joan Laporta, en Joan Carretero i na Montserrat Nebreda... Cóm acabarà la cosa? Quin cost tindrà pels catalans el no avançar les eleccions catalanes a abans de l'estiu? Cost econòmic a causa de la crisi econòmica, cost polític a causa de la crisi política, cost social a causa de la crisi social,... Sis mesos de diferència entre avançar o no les autonòmiques faran que els catalans sortim perdent, o sortim guanyant?

 

http://www.laporta2010.cat/

http://www.reagrupament.cat/

http://www.montsenebrera.cat/

 

Per decorar l'article, us poso la icona que he creat en memòria al gran moviment social, a nivell estatal, anomenat Esto sólo lo arreglamos entro todos. La meva alternativa és: Esto sólo lo arreglamos entre todos los que chupamos del bote

 

 

 


 
1 2 3 ... 32 33 34  Següent»