Els Anonymous s'en van a Helsinki deixant bon gust de boca a Andorra

29 Abr 2007

La banda andorrana Anonymous ja prepara l'equipatge per a enlairar-se cap a Helsinki i triomfar a Eurovisió sota la bandera del seu país, Andorra.El 3 de maig comencen els assajos de totes les delegacions que participaran al Festival d'Eurovisió 2007, que aquest any es celebrarà a Helsinki (Finlàndia), després de la victòria dels finesos Lordi a Atenes 2006.

Tal i com van comentar en l'entrevista que la Mabel els va fer a el Club de TV3, els representants per Andorra, Anonymous sortiran cap a Finlàndia el mateix dia 3, així que suposo que a ells els toca fer els primers assajos el divendres 4 de maig per a fer la millor posada en escena de la seva cançó, "Salvem el món", durant la semifinal d'Eurovisió el proper dijous 10 de maig.

Esperem que a tots els telespectadors de la semifinal s'encomanin del so jove d'aquests joves andorrans que faran sonar una cançó en català (aquest cop amb tornana en anglès) per quart any consecutiu a tota Europa, i la gent sàpiga que el Català existeix i és una llengua viva, i si cal fer-hi campanya amb programes que a tants els sembla que són una frikada com Eurovisió (a mi em sembla més fricada el futbol a televisió gairebé 24 hores al dia, i gens de música catalana en les graelles de prime time de les nostre cadenes televisives), com demostra que se'n parla arreu d'Europa... Llegiu les opinions sobre la cançó andorrana per part de cinc experts musicals escandinaus (font: esctoday.com) :

In the third of the Nordic Preview shows this year it, is time to close the semi-final. As usual the 5 Nordic experts gave points from 0 to 5.

Andorra: Anonymous - Salvem el món

Thomas Lundin, Finland: This is a vitamin injection for the whole Eurovision and for all tired Europeans. I am turned on by it; it makes me happy and warm. It is energetic power music and I believe that is the whole purpose. It gives us power and energy and the Catalonian language is also a “happy pill”. 5 points.

Adam Duvå Hall, Denmark: I am enthusiastic. I agree with Thomas that this is what Eurovision needs to get some energy back; young people who give it full speed on their teenage instruments. 4 points.

Charlotte Perrelli, Sweden: I like it too. There are probably a lot of young people who will be voting for this. It is a bit like Jimmy Jansson and that is what my children and me listen to. 4 points.

Eirikur Hauksson, Iceland : It is the spirit of the youth, and we small nations must stick together. It is fun and I believe it will qualify for the final. 4 points.

Per Sundnes, Norway: I am not sure if they can keep this energy on stage. I am a bit sceptic so I give it 3 points.

El passat dijous 26 d'abril els Anonymous es van acomiadar dels seus seguidors al Principat amb dos concerts celebrats el mateix dia i als dos extrems del seu país. El primer, durant la Festa de la Universitat d'Andorra, a la Plaça Germandat de Sant Julià de Lòria. I el segon, al vespre, en el Cau d'Arinsal.

Gràcies al blog dels Anonymous, podem disposar les imatges d'aquest últim concert, que hem descarregat i ara l'incorporem en aquest portal per tal de que totes i tots podeu gaudir del punk-rock californià dels andorrans. Força Anonymous a Helsinki!!!!

Doncs res, a disfrutar dels Anonymous i de "Salvem el món" com ho van fer els presentadors de la gala en que la cançó va ser presentada oficialment al públic andorrà (a través d'Andorra Televisió, la televisió que ha fet possible que el català s'escolti a Europa) i català (gràcies al 33, com sempre, si no tinguessim 33 i només tinguessim TV3 on estaria la música en català? Per cert, hi van actuar, i presentar els seus nous treballs, a la gala, Gossos cantant "Oxigen" quatre dies abans del llençament del seu últim disc al mercat, l'andorrà Lluís Cartes, presentant també el seu primer i nou disc "Camina descalç", o Josep Thió, entre altres). Així van viure "Salvem el món" Meri Picart i Josep Lluís Trabal a la gala de presentació "Tots som Anonymous":

Molta sort i molta canya, Anonymous, us volem veure onejant les banderes andorranes a la Green Room del Hartwall Arena el proper dissabte 12 de maig!!!!