Descàrregues legals de cinema espanyol a Internet!

7 Abr 2007

Filmotech.com és un portal de descàrrega de pel·lícules espanyoles gestionada per EGEDA (Entidad de Gestión de Derechos de los Productores Audiovisiales)

El cinema espanyol ja disposa d'un videoclub on-line per tal de lluitar contra les descàrregues pirates que tan de mal estan fent a la indústria cinematogràfica. Uns 250 títols de cinema espanyol ja es poden descarregar a través de la web Filmotech.com, un portal gestionat per EGEDA (Entidad de Gestión de Derechos de los Productores Audiovisiales).

Filmotech.com ofereix la possibilitat de llogar o comprar una pel·lícula de forma on-line, segons es triï un dels tres formats oferts: 3x3 (lloguer d'una pel·lícula, que es pot veure fins a tres cops durant tres mesos), 7D (veure tants cops com vulguis una pel·lícula durant una setmana) i TPS (Teva Per Sempre, que et permet veure la pel·lícula tants cops com vulguis, indefinidament. Tècnicament, però, s'ha de tenir en compte que la llicència que permet veure la pel·lícula només es podrà descarregar tres cops, per tal de permetre a l'usuari disfrutar de la pel·lícula a fins a tres equips diferents).

Dels 250 títols, elSuplement no ha pogut detectar cap pel·lícula en català, o en versió catalana, i només una en basc subtitulada al castellà. S'ha de reconèixer que no s'han mirat totes les pel·lícules, però amb el triatge que se n'ha fet, la situació sembla ser de que el cinema català té poca presència en el portal, i encara menys el cinema fet o doblat en català.

Pel que fa a les pel·lícules disponibles, hi ha cinema de diversos gèneres i èpoques del cinema espanyol. A la secció "Lo más clic" es poden veure les 14 pel·lícules més sol·licitades pels internautes, que en el moment de redactar aquest artícle presenta, entre d'altres, títols com "Lucía y el sexo" (any 2000), "Juana la loca" (any 2001), "Los otros" (any 2000), "A golpes" (any 2005) o el clàssic de Berlanga "Calabuch" (1956).

Pel que fa a les tarifes del servei, amb el programa 7D la pel·lícula "A golpes" costa 1'95€, el mateix que amb el programa 3x3 (tots dos de lloguer de pel·lícula). Amb el programa TPS (compra), el preu puja a 5'8€. Si ens anem a la comèdia basca "Aupa Etxebeste", els preus baixen a 1'5€ per als programes de lloguer, i a 4'8€ per al programa de compra. Del més barat que es pot trobar tenim algun documental com "Los Hamer: hailo, tradición o ruptura" (any 2003), on els programes de lloguer estan a 1€ i el programa de compra a 3'8€.

Actualment, el portal filmotech.com ofereix una oferta especial de llençament del programa de lloguer 7D, en el que qualsevol pel·lícula es pot veure durant una setmana pel preu de un euro.

Font: elSuplement