Un disc en català, entre els vint més venuts a l'Estat Espanyol - Havien de ser els Lax,n,Busto!

4 Abr 2007

"Relax" s'ha convertit en el divuitè disc més venut a l'estat espanyol, segons publica la llista Promusicae (antiga llista Afyve) per a la setmana del 28 de març al 4 d'abril. Els Lax'n'Busto han aconseguit situar a la primera setmana de presència del seu nou disc "Relax" en la llista Promusicae en la divuitena posició, davant d'altres discs que també entren aquesta setmana a la llista com "A día de hoy" de Luis Eduardo Aute, "Se abre la puerta" de Medina Azahara o "La llave de mi corazón", de Juan Luis Guerra. Les noves entrades a la llista que es col·loquen per davant dels del Vendrell són el número 1 de la llista, Miguel Bosé amb el seu últim disc "Papito", el disc "Los veteranos" de S.F.D.K., i "Amor Eterno", un recopilatori de ranxeres de la ara fa un any finada Rocío Dúrcal.

Lax'n'Busto es posiciona en divuitena posició sense tenir una distribució ni un mercat musical que s'extengui per tot l'Estat Espanyol, la qual cosa encara fa més meritoria la seva posició en la llista Promusicae, situant-se per davant d'artistes com Melendi, Julieta Venegas, Pignoise, Norah Jones, David Bisbal o Soraya Arnelas, molts d'ells amb moltes setmanes d'estada a la llista, però amb un muntatge de promoció i distribució molt més gran que els del Vendrell.

"Relax" és el primer disc amb noves cançons publicat per Lax'n'Busto després de celebrar el seu vintè aniversari, i també el primer disc gravat després de que l'ex-lider del grup, Pemi Fortuny, decidís abandonar la banda. La potent veu de Pemi Fortuny ha estat substituida per la del manresà Salva Racero, que abans d'incorpar-se al grup va actuar en la reposició del musical de Dagoll Dagom "Mar i cel". Sembla que sense el carisme del Pemi Fortuny, Lax'n'Busto conserva la seva força musical, arrel d'una evolució de més de vint anys d'actuacions, evolucionant en els camins del rock.

"Relax" ha estat publicat per Música Global, però per a la seva gravació, els del Vendrell s'han traslladat als estudis RadioStar Estudios, a Califòrnia, sota la direcció de Sylvia Massi. Les dotze cançons no decebran als fans dels Lax'n'Busto, i la promoció del disc els ha portat durant la setmana següent a la posada a la venda del disc, el passat 19 de març, a una gira amb signatura de discos a Salt, Lleida, Reus, L'Hospitalet de Llobregat, Mataró i Palma de Mallorca.

Font: elSuplement

I com no podia ser menys, aquí va el videoclip del seu primer senzill del seu últim disc, "Perdut", rodat als Estats Units durant la gravació del disc "Relax" a Califòrnia.

I per si no us voleu quedar curts, l'entrevista que l'Antoni Bassas va fer a en Pemi Rovirosa, en Jimmy Pinyol i en Salva Racero a "El Matí de Catalunya Ràdio" aquest passat 27 de març del 2007:

http://www.catradio.com/reproductor/audio.htm?ID=96730