[Valls ] 21 Març, 2009 18:49

La companyia Cespa, encarregada de la neteja municipal a la ciutat de Valls, ha instaurat una nova modalitat olímpica: el llençament de poda olímpica. Cespa col·loca periòdicament un contenidor de poda al barri del Bon Sol de Valls. Aquest contenidor dóna servei als veïns del barri perquè hi puguin dipositar les restes de poda que generen els seus jardins. És un servei interessant que permet aprofitar la matèria orgànica vegetal. Està molt bé.

Temps enrere Cespa va fixar un cartell al contenidor en què demanava als veïns que posessin les restes a l'interior del contenidor i no a fora. Trobo que és un molt bon consell, però és evident que mirant la fotografia que acompanya aquest apunt hom pot veure que no és fàcil que s'encerti a llençar els residus vegetals a l'interior. Fa anys els veïns van instal·lar una passarel·la amb una barana perquè no arribaven a llençar prou alt les restes perquè caiguessin a l'interior. Com podeu veure la passarel·la és útil si el contenidor és a tocar de la barana. Però la gent de Cespa, una vegada i una altra, s'entesten a què els veïns facin exercici intentant encertar el contenidor. Acostumen a posar tan lluny el contenidor que la barana balla perillosament cada vegada que algú vol fer l'esforç d'arribar al contenidor.

Està molt bé que Cespa demani als veïns que tinguin un comportament cívic i no llencin la brossa a terra, però i si ells fessin alguna cosa per tal de fer-ho possible? Seria d'agrair. Només que es preocupessin d'acostar el contenidor a la barana aconseguiríem tenir una zona neta i polida i no pas un escampall de merda per terra. Si no se'n preocupen de fer-ho, no tenen gaire dret a reclamar que els veïns intentin batre el rècord de llençament de poda. Si les coses segueixen així, estic segur que algun dia hauran de venir els bombers a treure algun veí que haurà caigut en abalançar-se excessivament per arribar a introduir la poda al contenidor. Temps al temps.   

[Catalunya ] 21 Març, 2009 10:59

He vist, com tothom, durant aquesta setmana, les diferents càrregues dels Mossos d'Esquadra contra els manifestants contraris al pla de Bolonya. No vull fer cap menció sobre les càrregues perquè ja se n'està parlant suficientment. Sobre tot plegat només voldria que els actuals partits que formen part del govern de Catalunya recordessin el què deien en circumstàncies similars produïdes en el passat, quan eren els membres d'altres cossos policials els que eren rotagonistes d'algunes càrregues similars a les actuals. La paraula compareixença, dimissió, etc, eren ben presents en les seves declaracions. Seria bo ser coherents davant situacions similars. Segurament ajudaria a no fer caure més la confiança de la ciutadania en els nostres representants polítics. (Segueix)