Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Una nova esperança per a TV3.

erdrag | 23 Gener, 2008 23:05

Avui el Parlament de Catalunya ha elegit els membres del nou Consell de Govern de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), el grup empresarial públic del qual depèn TV3 i Catalunya Ràdio, entre d'altres projectes. I, també n'ha elegit el nou president: Albert Sáez, a proposta d'Esquerra.
En un moment de canvi, on calia desvincular els partits polítics de la direcció de TV3, tots els partits han presentat membres del seu partit, alts càrrecs dins l'estructura del partit, per a formar part del Consell de Govern. En canvi, el candidat d'Esquerra és un periodista independent, que mai ha tingut carnet de cap partit, que treballarà per TV3 i no pas pel partit en qüestió.
Per sort, aquesta persona, l'Albert Sáez, ha estat elegit president de la CCMA. La resta de partits polítics han quedat en evidència.

Albert Sáez és un periodista que té molt clar a qui es dirigeix TV3 i la resta de mitjans públics: al que en comunicació s'anomena "l'espai comunicatiu català", que no deixa de ser una altra forma d'anomenar els Països Catalans. Té molt clar que si una empresa com TV3 té uns possibles clients (catalans de fora del principat), ha d'intentar no deixar-los escapar, molt més enllà de criteris polítics.
Coincidència, o no, avui s'ha firmat un acord entre TV3 i el Consell General dels Pirineus Orientals, per a crear un enllaç digital terrestre entre Perpinyà i els estudis de TV3 a St. Joan Despí, que permetrà un millor i major flux de material, sense passar per París i Madrid; així com s'ha garantit la recepció de TV3 a la Catalunya del Nord, amb el compromís de pensar més amb aquest territori en els continguts de la cadena.
En un moment en que la Generalitat Valenciana tanca TV3, el Departament dels Pirineus Orientals (Cat. nord) hi aposta i hi inverteix diners; i dins l'estat francès, que deu ser l'únic estat d'Europa que no ha firmat la carta de les llengües.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb