Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Respecte!

erdrag | 07 Gener, 2008 23:50


Avui han sortit dues notícies a la premsa que, aparentment, pot semblar que no tenen cap relació entre elles, però si que en tenen, i molta. Es tracta de dues notícies que demostren el poc respecte que des de les institucions de l'estat espanyol, o des d'institucions pròpies gestionades per persones que no els importa pas res el que no sigui espanya, demostren envers tot allò que exigeixi canviar la concepció de l'espanya “una, grande y libre”.

Deixant a banda les idees polítiques, totalment respectables, que pugui tenir cadascú, el que cal tenir, primerament, és respecte.
Respecte a:

  • les persones físiques: avui s'ha sabut que un pres en mans de la guàrdia civil a Euskal Herria, incomunicat, ha hagut de ser ingressat a l'UCI “con dos costillas rotas y perforación pulmonar, además de hematomas en todo el cuerpo y una hemorragia en el ojo izquierdo.“ Tot això s'ho ha fet sol? I, la guàrdia civil no hi hauria de dir res? I aquí no es pensa investigar res? Els defensors dels drets humans que gosin alçar la veu, també seran qualificats, i jutjats, com a etarres?
    Tan sols cal tenir respecte per la vida humana, tal i com es demana que tinguin els membres d'eta.

  • la llengua d'un poble: el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha dictat la 13a sentència proclamant la unitat de la llengua, afirmant que al PV és indiferent parlar de català o de valencià, que és la mateixa llengua i que, els títols de Filologia Catalana es refereixen també a la llengua que es parla al PV. A aquestes sentències s'hi han de sumar les del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional, ambdós espanyols. Tot i així, els organismes corresponents de la Generalitat Valenciana i molts ministeris del Govern espanyol continuen sense assabentar-se'n. Quan pensen aplicar les decisions judicials ells? O és que les decisions judicials que no els van a favor no cal complir-les?

 

Repeteixo, cadascú que pensi el que vulgui, però que respecti a l'altre. No es pot anar cridant i insultant a ningú, a cap partit polític per exemple, encara que tingui una ideologia que puguem considerar feixista, igualment que no es pot faltar al respecte a ningú. I, mentre no entenguem això, no avançarem mai en qualitat democràtica.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb