Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

100 anys: del foment a l’esquerra.

erdrag | 24 Gener, 2007 12:37

L’any 2004 quedava clar, a Lleida, que ERC és un partit assembleari, l’únic partit assembleari, és a dir: que les coses importants es decideixen entre tots i que la base del funcionament del partit són els seus militants, els seus membres.
Aquest fet ja demostra per si sol que Esquerra és un partit diferent, però, fent un símil futbolístic, cal que Esquerra sigui més que un partit.

A Reus estem de celebració, el Casal Foment, l’embrió de la secció local d’ERC, celebra els 100 anys d’existència. De la mateixa forma que a la majoria de les seccions locals històriques, la gent encara coneix el partit pel nom del casal que va tenir vida pròpia més enllà del partit fins que la guerra ho estroncà.

Ara, recuperada i normalitzada ja l’existència d’Esquerra, amb un pes específic fort dins la societat, cal que les seves seus tornin a recuperar l’esperit original: un casal social i ciutadà que era punt de trobada de multitud de persones, amb inquietuds diverses, un lloc on s’hi feia política, on s’hi feia societat, on s’aprenia i on s’hi anava a divertir-se.
A Reus estem en aquesta línia. El sopar commemoratiu del centenari del Foment i la propera inauguració d’una nova seu, on les JERC hi tindran un espai propi amb servei de bar inclòs és un bon símptoma de la realitat del partit a nivell local, juntament amb d’altres projectes que s’estan duent a terme.

A vegades se’ns critica pel fet de voler-nos implicar en diferents àmbits des d’Esquerra o des de les JERC, argumentant que la feina dels polítics és fer política. I és aquí on jo em pregunto què és fer política sinó implicar-se socialment, estar al costat de les entitats i col·lectius de la ciutat, col·laborar-hi estretament, conèixer i fer que ens coneguin tal com som.
Com es pot fer política des d’un despatx sense saber què passa al carrer? És per això que a Esquerra som un partit diferent, tot i que ens agradaria que aquesta manera de ser i d’actuar fos l’habitual en tots els partits, més enllà de les diferències ideològiques.

-- article publicat avui (24-1-07) als diaris Més i Aquí --

sopar centenari casal foment
foto: Aquí

sopar centenari casal foment
foto: Més Reus

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb