Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

El nadal s'ha acabat

erdrag | 07 Gener, 2007 14:13

El nadal ja s’ha acabat, i per això avui m’agradaria valorar la presència, per primer cop, de les JERC, a través del Correllengua, al Parc de Nadal.
L’activitat tenia dues parts: a la primera part se’ls ensenyava un trencaclosques gegant del mapa comarcalitzat dels Països Catalans, havien de situar la seva comarca i col·locar algunes peces.
A continuació se’ls explicava la llegenda de l’origen de la senyera (4 barres de sang) i havien de fer ells el mateix en un mocador on, després, hi podien posar símbols catalans a partir de plantilles o fer-hi alguna decoració lliure. Teníem plantilles amb l’estelada, el burro, el gat, l’estel, etc... Quedi clar que més enllà de la senyera no s’obligava a ningú a dibuixar res que no volgués.

Crec que vam aconseguir un objectiu molt important, que és el fet de normalitzar els símbols catalans en un lloc tan especial com el parc de nadal més antic del país. Últimament sembla que la paraula “Països Catalans” sigui un tabú. No vegeu quins símils i coses rares fan servir els periodistes quan han de parlar-ne. I, el mateix passa amb l’estelada o altres símbols catalans.

Sovint, pel carrer, o a la tele, o a tot arreu, veiem gent vestits amb jerseis o pantalons on hi ha la bandera espanyola, o el toro, o fins i tot altra simbologia espanyola i no passa absolutament res, senzillament és una peça de roba, ni tan sols ningú es para a pensar amb ideologies.
En canvi, si jo em vull posar una samarreta on hi hagi un ribet amb la senyera, no en trobo enlloc, i si finalment la trobo i me la poso, resulta que aquell dia vaig de radical i que com se m’ocorre vestir-me així. I, no parlem del dia que em poso una estelada.

No crec que ara haguem de muntar ara una guerra de símbols, però si els símbols espanyols estan totalment normalitzats i acceptats d’una forma normal (cosa que em sembla bé), perquè els catalans no????
Aquesta situació porta fins i tot a fer-nos sentir malament en portar quelcom visible amb l’estelada o el burro, per exemple a la feina, quan companys nostres porten la bandera espanyola amb el bou.

Tornant al parc de nadal, hem rebut felicitacions de molta gent que trobava a faltar una activitat d’aquest estil, i fins i tot adults que volien un mocador amb l’estelada per a ells, de forma que fos la seva primera senyera estelada que tenien.
Com a mostra de l’èxit, hem de dir que han sigut poquíssims els moments en que no teníem xiquets fent mocadors, fins i tot en moments de molt poca activitat al parc, nosaltres teníem cua.

Ara toca pensar què farem l’any vinent.

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb