Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Festa Major: la tronada

erdrag | 29 Juny, 2006 23:40

La Festa Major ja gairebé s'ha acabat... Aquests darrers dies us he parlat d'un dels actes de més recent incorporació, però ja totalment arrelats i coneguts de la Festa Major: les barraques, un exemple de l'activa dinàmica social de la ciutat. I, avui us vull parlar d'un altre acte, aquest, en canvi, un dels més antics, però no pas per això de menys actualitat: la Tronada.

La Tronada és un d'aquells espectacles que no es pot explicar, s'ha de viure. Sovint, en intentar explicar-ho a gent que no són de Reus, em costa molt, crec que no s'entèn i que sovint es compara amb uns focs artificials o altres esclats de soroll que res hi tenen a veure.

L'espera, l'encesa, l'espectec i les corredisses enrere d'alguns, el soroll, el foc, la traca final, l'olor de pólvora de la plaça, el sentiment de ciutat, de festa... són elements inexplicables i alhora indispensables de la festa major de la ciutat.

Reus recupera, en aquestes dates el sentiment de comunitat, de poble on la gent que ens movem per diferents saraus ens anem trobant contínuament i reviu l'esperit de sortir al carrer a viure la festa i no pas allò d'anar només a veure un espectacle determinat. La Festa Major de Reus és una gran festa d'una ciutat que es viu amb esperit de poble.

Visca la Festa Major !

us recomano aquest web de Carrutxa, on hi trobareu una explicació concisa i amb detalls de tots els actes i elements de la festa declarada tradicional d'interès nacional. (fins i tot hi ha un vídeo de la tronada).

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb