PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


Porqueria a les restes arqueològiques de la plaça Gaudí de Vic

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 21:32

L'interior de les restes arqueològiques ha anat acumulant porqueria i l'aigua s'ha anat tornant de color verd
FOTO ENVIADA A L'ESPAI OBERT D'EL9NOU.CAT
 

última actualització: 02-11-2009 (9:37)
Un lector envia el següent: "Envio imatges de la plaça que hi ha al carrer de la Ramada. Les restes arqueològiques deuen estar ben documentades i la memòria històrica salvaguardada, però dubto que la salut dels ciutadans estigui protegida amb aquests bassals d’aigua verda que s’hi han fet".

 

Les obres de la plaça Gaudí fa temps que estan aturades, després que ja s'acabessin les prospeccions arqueològiques que s'hi van fer. La urbanització de la plaça forma part del Pla de Barris del Centre Històric de Vic.
 
 
 
 
http://www.el9nou.cat/noticia_o_0/10258

VIC - Les restes arqueològiques de la plaça Gaudí de Vic es taparan de forma immediata

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 21:23

 

El projecte de remodelació de la plaça es preveu tenir acabat la primavera de 2010
 
Els regidors Xavier Solà, dret, i Josep Rafús, explicant el projecte de la plaça Gaudí als veïns del barri
Jordi Vilarrodà
Les restes arqueològiques que van aparèixer a la plaça Gaudí de Vic es taparan de forma immediata, abans d’executar el projecte d’urbanització d’aquest espai. El regidor d’Urbanisme i Cultura, Xavier Solà, va comunicar aquesta decisió en una reunió amb els veïns del barri.
Segons Solà, ja s’ha rebut l’autorització de la Direcció General de Patrimoni per tapar-les, “perquè no tenen un significat molt important”. El jaciment arqueològic, on no s’havia tocat res des del mes de juliol passat, començava a evidenciar senyals d’abandonament i deixadesa.

El cobriment de les restes es farà amb el procediment habitual d’aquests casos, de manera que quedin protegides sota el nou paviment de la plaça. Primer, es taparan amb una tela geotèxtil i després s’hi abocarà sorra, en una operació que hauria d’estar acabada pel pont de la Puríssima.

Les obres d’urbanització de la plaça Gaudí no començaran fins al febrer, quan s’hagi acabat el procés de licitació. En la reunió de dimecres es va presentar el projecte, valorat en uns 300.000 euros i redactat a partir d’una proposta de l’arquitecte Ferran Blancafort.

La plaça Gaudí quedarà pavimentada amb lloses pel voltant i sorra al centre. Una línia d’arbres (liquidàmbars i acàcies) dibuixarà el perímetre. En fases posteriors, es preveu també la reforma dels carrers circumdants –el de la Ramada, el de les Basses i el del Pont– tot i que Xavier Solà va deixar clar que “no és una obra prioritària” perquè estan en bon estat i també perquè a l’aixecar el paviment es preveu que apareguin més restes arqueològiques.

L’execució de les obres podria començar pel febrer i haurà d’estar enllestida en un màxim de quatre mesos. Segons Solà, les restes trobades (del segle XIII al XVIII) se “significaran” en el paviment, d’una forma encara per determinar.
 
 
 
 
 
http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/10481/les_restes_arqueologiques_placa_gaudi_vic_taparan_forma

ALEMANIA - Descubren un santuario de hace 3.000 años en el este de Alemania

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 00:46

 

 

 

 
Arqueologos | terranoticias.terra.es
 
 
   
 

En el lugar se han encontrado restos de huesos de animales que fueron quemados en algún ritual y que posteriormente fueron cubiertos con fragmentos de cerámica

 
Arqueólogos alemanes han descubierto en una colina al este del país un santuario con una antigüedad de unos 3.000 años que fue utilizado durante la Edad de Bronce tardía y la temprana Edad de Hierro.

Un portavoz de la Oficina de Arqueología del estado federado alemán de Sajonia-Anhalt destacó que el santuario se encuentra junto a la pequeña localidad de Grössnitz, de unos 160 habitantes.

Los expertos que han estudiado el lugar consideran que el santuario fue utilizado por los habitantes de una población de la misma antigüedad descubierta a unos 500 metros.

Los arqueólogos alemanes consideran que el santuario debió de estar cubierto por alguna techumbre, ya que se han encontrado restos que indican que en ese lugar se clavaron varios postes a modo de columnas.

Los expertos han sondeado una superficie de 23.000 metros cuadrados, sin encontrar hasta ahora enterramientos. El hallazgo se produjo durante unas obras para la construcción de una carretera, que se encuentran en suspenso y deben ser reanudadas próximamente.
 
 
 
 

http://el-nacional.com/www/site/p_contenido.php?q=nodo/107910/Ciencia%20y%

20Bienestar/Descubren-un-santuario-de-hace-3.000-a%C3%B1os-en-el-este-de-Alemania

 


Powered by LifeType