PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


CHINA - (*) Noves troballes arqueològiques a Banqiao Ciutat Jiaozhou Ciutat, província de Shandong

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 18:55

 

     

 


 Des del començament d'aquest mes de setembre el lloc de la Banqiao Town a Jiaozhou Ciutat, província de Shandong ha estat descobert pels arqueòlegs. Es compon de tres períodes d'estrats: la dinastia Tang, la dinastia Song i Yuan, Ming, la dinastia Qing i la República dels períodes de la Xina. L'excavació dels estrats de la dinastia Song era gairebé completa en més d'un mes, el que va donar pous antics, estufa de cuina, pous de cendra i un final de rajoles zoomorfes, etc, afirmant que el complex arquitectònic de divulgació, les parts estableixen que la co-relacionats i corresponen a altres, podria ser l'antiga residència oficial dels Shi-Po-Si (Oficina de Relacions Exteriors d'enviament) de Banqiao Town a la dinastia Song.

 

 

 

Fins ara, els estrats de la dinastia Song produït gairebé un centenar de diversos artefactes valuosos, successivament, dels quals vuit articles, incloent-hi el final de rajoles zoomorfes, els maons amb inscripcions, la forquilla d'or, el plat de porcellana en color blanc de lotus, el massís de les monedes de ferro, la ceràmica de tinta de la llosa, el mirall de bronze, ceràmica i pedra, rodes d'eix són de gran importància per a la recerca arqueològica. Els arqueòlegs van dir que aquests vuit artefactes han estat testimonis de la gloriosa història dels Shi-Po-Si la residència oficial de Banqiao Town, Jiaozhou a la ciutat de la dinastia Song, i proporcionat importants materials físics per a l'estudi arqueològic de futur de la

MANRESA - Actuació d´urgència al mur del parc de la Seu

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:24

 

  

Treballs per unir el camí amb la plaça

 

Treballs per unir el camí amb la plaça
 salvador redó

 

GEMMA CAMPSMANRESA L'Ajuntament ha hagut de fer una actuació d'urgència al parc de la Seu per aturar els despreniments de pedres del mur que l'envolta i que es recolza en la muralla, que van obligar a tancar el pas pel camí dels Corrals, el qual s'havia obert als ciutadans malgrat que encara no estava connectat amb la plaça de la Reforma. Aquesta unió s'està duent a terme ara.

La regidora d'Urbanisme, Àngels Mas, ha explicat que, "malgrat la intenció inicial de no obrir" el camí dels Corrals "fins a la possibilitat de la seva connexió amb la plaça de la Reforma, darrerament se n'havien retirat les tanques", però "el despreniment de part de la paret de contenció de l'esplanada superior ha forçat el tancament per seguretat d'aquest espai".

La regidora ha puntualitzat que aquests despreniments "no fan referència a cap element que hagués estat objecte d'actuació en la millora del camí dels Corrals, sinó que corresponen a la paret de pedra que se situa a un nivell molt superior", la que fa de barana del parc de la Seu. El que s'ha fet ha estat desmuntar la part del mur que es mostrava més inestable, sanejar el terreny i tancar la zona afectada.

Els treballs s'han dut a terme després del vistiplau de Patrimoni de la Generalitat. A banda, es va contractar un arqueòleg perquè en fes la supervisió, ja que la zona afectada és a l'àmbit de la muralla. La reconstrucció es farà un cop s'hagi redactat el projecte i adjudicat les obres, segons han informat des de l'Ajuntament.
 
 
 
 
http://www.regio7.cat/manresa/2009/11/04/manresa-actuacio-durgencia-parc/52910.html

MEJICO - INAH busca descifrar origen de antigua ciudad maya

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 00:59
INAH busca descifrar origen de antigua ciudad maya
TIRA DE JEROGLÍFICOS   Los arqueólogos han logrado identificar datos relativos a

algunos personajes mayas importantes, como gobernantes de Chichén Itzá y Ek Balam (Foto: Yazmín Rodríguez )
 
 
 

Arqueólogos de la institución realizan trabajos para precisar la ocupación previa al auge en el llamado Conjunto Casa Colorada, de la zona arqueológica de Chichén Itzá

 

Mérida, Yucatán Martes 03 de noviembre de 2009
23:30

En el llamado Conjunto Casa Colorada, de la zona arqueológica de Chichén Itzá, un grupo de especialistas del Instituto Nacional de Antropología e Historia (INAH-Conaculta) realizan excavaciones para corroborar el origen de la antigua ciudad maya, a partir de una inscripción jeroglífica que hace alusión al año 869 d.C.

Dicha fecha podría precisar el período de ocupación previa al auge de este sitio que ocurrió entre 1000 y 1100 d.C.

Esa inscripción consta de una tira estilizada con glifos que se ubica en el arranque de la bóveda del edificio Casa Colorada, y que guarda un buen estado de conservación.

Por lo pronto, indica la institución en un documento, los arqueólogos han logrado identificar datos relativos a algunos personajes mayas importantes, como gobernantes de Chichén Itzá y Ek Balam, además de la fecha de construcción del propio templo.

"El dato importante en la inscripción es una fecha, un dato que habla del año 869 de nuestra era, la cual no únicamente nos ofrece un indicio sobre la posible construcción del conjunto sino que corroboraría una secuencia completa de la ocupación más antigua del sitio, hacia finales del periodo Clásico Tardío (entre 800 y el 850 d.C.)", según declaró el arqueólogo José Francisco Osorio León a cargo de los trabajos denominados como "Investigación y restauración integral del conjunto Casa Colorada".

Este conjunto arquitectónico se conforma de cuatro edificios distribuidos alrededor de una plataforma central, donde también se localizó una estela que de igual forma cuenta con inscripciones jeroglíficas.

"Esta estela será también crucial en la investigación del sitio, ya que cuenta con una serie de jeroglíficos que desafortunadamente aún no se identifican plenamente", abundó Osorio León, al referir que con el desciframiento de ambos textos glíficos y los análisis del material cerámico hallado hasta el momento.

De confirmarse las fechas, junto con las investigaciones del Conjunto Serie Inicial, comentó, se tendría suficiente evidencia arquitectónica para precisar uno de los primeros periodos de ocupación maya en la antigua ciudad, previo al florecimiento de Chichén Itzá como una gran urbe.

degc /fml

 

 

http://www.eluniversal.com.mx/notas/637706.html

Powered by LifeType