PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


BESALU - Fer visible el tram de muralla de Besalú

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 18:37


Besalú és, per les seves característiques, un dels pobles que més feina dóna a la comissió de patrimoni de Girona. En la darrera reunió hi havia diversos projectes i consultes que s'havien d'atendre, relacionats amb la vila garrotxina, tots aquests d'importància.

Un dels de més transcendència és el projecte d'obres de rehabilitació de l'edifici annex a la Casa de la Moneda, en què el mes de maig es va anunciar que havia aparegut un tram de muralla romana en molt bon estat de conservació, i en què també s'apreciava amb claredat quina era la part de la muralla romana i quina part era de l'època medieval. La troballa, molt transcendent, es va fer dins una propietat privada, la qual cosa planteja un problema si és que es volen fer visibles i visitables aquestes restes. El propietari i l'Ajuntament, però, es van posar d'acord, segons Sitjar, per demanar a la comissió de patrimoni que emeti un informe que legitimi una requalificació d'usos del local, de residencial a comercial, de manera que la planta baixa de l'edifici afectat es converteixi en local comercial i, per tant, el públic pugui accedir-hi, encara que sigui en horari de botiga.

L'Ajuntament també va tornar a presentar en la darrera reunió de la comissió de patrimoni el projecte d'adequació de l'entorn del pont romànic, que havia estat suspès en una reunió anterior, en la qual el consistori només n'havia donat compte, sense presentar el projecte a la seva aprovació, tràmit al qual l'obliga la llei, ja que es tracta d'un element protegit. De la mateixa manera, la comissió, que va informar positivament de les obres d'adequació del pont, també va donar llum verd al projecte de les obres de consolidació de la torre medieval de Besalú.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3042328


ARGENTINA - Obreros municipales hallan urnas funerarias de hace 1200 aÑos 25-10-08

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 11:48

 

 

Catamarca, 12 de octubre (Télam).- Urnas y restos arqueológicos que datan de unos 1.200 años fueron encontrados en el centro de la ciudad de Andalgalá por un grupo de obreros que cavaba zanjones.

El director del Museo Arqueológico de Andalgalá, David Alvarez, confirmó hoy a la prensa que los restos arqueológicos encontrados estaban a una profundidad de unos tres metros y en muy buen estado de conservación.

Los obreros se encontraban realizando el cavado de zanjones sobre la calle Bárcena, para la futura instalación de cloacas, cuando encontraron urnas funerarias que contenían restos humanos y piezas arqueológicos como arcos, flechas y ajuares funerarios.

En la primera evaluación, las piezas arqueológicas, como las urnas funerarias, pertenecen al arte "cerámico" que ocuparon la poblaciones nativas en la zona de Andalgalá, y que data de unos 1.200 años de antigüedad.

Las urnas son del tipo San José, de grandes dimensiones, similares a las que se exhiben en el Museo de Andalgalá, y las tapas de las mismas son muy singulares, aunque a pesar de cierto deterioro que presentan, serán reconstruidas en su totalidad.

Alvarez confirmó que solicitaron a la Escuela de Arqueología de la Universidad Nacional de Catamarca y a la Dirección de Patrimonio Cultural que realicen el análisis de los restos arqueológicos encontrados.

Andalgalá se encuentra en el departamento homónimo a unos 250 kilómetros de la capital, en el oeste provincial. (Télam)
 
 
 

http://ar.news.yahoo.com/s/12102008/40/n-argentina-

obreros-municipales-hallan-urnas-funerarias-1200.html


Powered by LifeType