PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


TARRACO - Crearan un mirador sobre l'escena del teatre romà de Tàrraco





 

   Restes de les grades localitzades aquest estiu. Foto: MNAT  

 

C. FILELLA. Tarragona


Les obres al teatre romà de Tàrraco continuaran en les properes setmanes amb l'inici dels treballs de remodelació de l'actual tanca del solar. El projecte, finançat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, preveu també la creació d'un mirador sobre l'escena del teatre des del carrer de Sant Magí, que es complementarà amb plafons explicatius del conjunt.

Entre els mesos d'abril a juny s'ha dut a terme una intervenció arqueològica en el teatre romà, coordinada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i finançada pel Ministeri de Cultura. Els treballs, segons el MNAT, «han proporcionat uns resultats científics i patrimonials de gran rellevància». Segons ja va avançar El Punt, es van localitzar les restes de quatre grades (de la 12 a la 15), a l'oest de l'eix de la càvea (la part del teatre reservada als espectadors). Corresponen a la fonamentació dels seients d'un tram de la graderia construït sobre el vessant de la roca, retallat en forma esglaonada. També han permès constatar que aquest sector de la càvea és el que ja havia posat al descobert Francesc Carbó en les excavacions de l'any 1919 i que posteriorment van quedar colgades per nivells de deixalles i, finalment, destruïdes en gran part per les construccions dels anys seixanta del segle passat.

 

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3031695

 



EGIPTO - Encontrada una estatua de granito que podría representar a Ramsés II - 24-09-08

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 11:51

Encontrada una estatua de granito que podría representar a Ramsés II
 
El secretario general del Consejo Supremo de Antigüedades de Egipto, Zahi Hawas, anunció que la cabeza pertenece probablemente a Ramsés II

 
Un grupo de arqueólogos egipcios ha hallado una estatua de granito que podría representar el busto de Ramsés II, uno de los faraones más poderosos del Antiguo Egipto, según anunció hoy el Ministerio de Cultura del país africano.
 
Los investigadores descubrieron la estatua a 150 centímetros bajo tierra, en el este del país, en la ciudad situada en el

Powered by LifeType